Dursun Özbek Açiklamasi 'Bu Çocuklari Neden Kendi Amaçlariniza Alet Ediyorsunuz'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin 1-0 gerideyken sahadan çekildigi Süper Kupa maçi sonrasi Özbek, "Ben çok üzüldüm. U19 takimindaki çocuklara yazik degil miydi? Bu çocuklari neden kendi amaçlariniza alet ediyorsunuz" dedi.

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe karsilasti. Galatasaray’in Icardi’nin ilk dakikalarda attigi golle 1-0 öne geçtigi maçin 4. dakikasinda Fenerbahçe sahadan çekildi. Daha sonrasinda ise maç tatil edildi. Türk futbol tarihine damga vuran maçin ardindan Galatasaray Baskani Dursun Özbek açiklamalarda bulunarak böyle bir durumla karsilasmayi beklemedigini ifade etti.



"Saçma sapan aklimiza gelmeyecek bir durumla karsilastik"

Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Böyle bir durumu beklemiyorduk. Saçma sapan aklimiza gelmeyecek bir durumla karsilastik. Bunlar akil tutulmasi. Bu maçin geliri depremzede kardeslerimize yardim olarak gönderilmesine kararlastirildi. Bir taraf dolu, bir taraf bos. Maçin ambiyansini bozuyorsunuz. Senlik havasinda geçmesi beklenen derbiyi 1 dakikada bitiriyorsunuz. Ben çok üzüldüm. U19 takimindaki çocuklara yazik degil miydi? Bu çocuklari neden kendi amaçlariniza alet ediyorsunuz! Türk futbolundan gerginligin gitmesinin tarafindayim. Türk futboluna yakisacak hareketlerde bulunulmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

"Böyle bir sevgi seli, ilgi görmedim, onlar da gelip ayni tabloyu görseydi"

Sanliurfa’da yogun ilgi ve sevgi ile karsilastiklarini da belirten Özbek, "Ben 2-3 gündür buradayim. Böyle bir sevgi seli, ilgi görmedim. Burada çok iyi agirlandik. Ne vardi onlar da gelip ayni tabloyu görseydi. Türkiye’nin böyle birlik ve beraberligi görmesi lazimdi. Böyle bir firsatimiz vardi, kullanilmadi" dedi.



"Kulüpler Birligi seçim istiyordu"

TFF’nin seçim karari almasi ile ilgili de konusan Özbek, "Kulüpler Birligi bunu istiyordu. TFF de gerekeni yapti, erken seçim kararini aldi. Yeni yönetimin seçilmesi için de bir süreye ihtiyaç var. Aradaki zaman makul. Hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA