Arda Turan Açiklamasi 'Süper Lig'e Renk Katacagiz'

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Trendyol 1. Lig’de kazandiklari sampiyonlugun ardindan yaptigi açiklamada, Süper Lig’de oynama cesaretleri olduguna vurgu yaparak, "Bugün bunu bütün Türkiye’ye gösterdik. Çok önemli camialarin önünde lige çiktik. Süper Lig’e renk katacagimiza düsünüyorum. Bize inansinlar, bize ön yargi ile bakmasinlar" dedi.

Trendyol 1. Lig’in 29. haftasinda Altay’i konuk eden Eyüpspor, karsilasmadan 4-1 galip ayrilarak ligin bitimine 5 hafta kala Süper Lig’e çikmayi garantiledi. Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, sampiyonluk coskusunu futbolcular ve taraftariyla yasarken, duygularini basin mensuplariyla paylasti. Sezon boyu çok çalistiklarini belirten Turan, "Altay ile oynadik, küme düstüler. Onlara da tüm saygimizi göstermeye çalistik. Altay camiasina geçmis olsun diliyorum. Umarim hak ettikleri yere dönerler. Bize gelince ilk günden son ana kadar oyunu güzellestirmek için, sahada kalabilmek için her seyi yaptik. Oyuncularimla gurur duyuyorum, gerçekten çok iyi oynadilar. Kötü oynadiklarinda da oyunu güzellestirmeye çalistilar, mücadeleyi gösterdiler. Bugün geldigimiz noktada tarihin en güzel, en erken sampiyonluklarindan birini yasattilar. Eyüpsultan semti bazi sehirler kadar büyük bir semt. O yüzden bunu çok hak ediyor. Insallah stadimiza kavustugumuzda ülkemize örnek olan, gençleri yetistiren, kadinlarin, çocuklarin gelebilecegi kulüp olmak istiyoruz, hayalimiz bu. Bugün bu hayalin ilk adimini attik. Baskanimiz Murat Özkaya ve Asbaskanimiz Fatih Kulaksiz’a çok tesekkür ediyorum. Onlar bu imkanlari saglamasaydi asla basaramazdik. En büyük tesekkür oyuncularima; Bodrum’da elendikten sonra ’En erken sampiyonlugu kazanacagim’ dediklerinde birçogu süpheyle bakti ama bazilari inandilar. Hepsini tebrik ediyorum. Kalan haftalarda da en iyi oyunumuzu sergilemeye çalisacagiz. Çünkü kimsenin kaderi ile oynamak istemiyoruz. En dürüst, en iyi sekilde, tabii ki bir seyler deneyecegiz. Kendimizi gelistirmeye çalisacagiz ama en iyi halimizle sahada olmaya çalisacagiz" diye konustu.



"Süper Lig’e renk katacagiz"

Takimda aile ortami olusturduklarina dikkat çeken Arda Turan, "30 yasin üzerinde birçok oyuncumuz var. Kolay degil aliskanliklarini degistirmek, her gün tekrar yapmak. Her gün bana sabir gösterdiler. Onlara da aile oldugumuzu söyledim. Onlar da bir insan. Bu birlikteligi saglayinca bu basari geldi. Artik baska bir seviyeye çikiyoruz. Baska bir seviyede baska türlü çalisip, baska türlü davranmaliyiz. Oralari da oynamaya cesaretimiz var. Bugün bunu bütün Türkiye’ye gösterdik. Çok önemli camialarin önünde lige çiktik. Süper Lig’e renk katacagimiza düsünüyorum. Bize inansinlar, bize ön yargi ile bakmasinlar" ifadelerini kullandi.

Basarili futbolculuk kariyerinin ardindan, yedek kulübesinde sampiyonluk yasamasiyla ilgili gelen soruya ise Turan, "Enteresan duygular içerisindeyim, annem, karim ve çocuklarim burada. Tesislere gidince anlayacagim. Çok fazla uykusuz gece geçirdik. Çok fazla stres, gerginlik yasadik" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA