Ali Koç Açiklamasi 'Yasananlar, Fenerbahçe'yi Isyan Edecek Noktaya Getirmistir'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçi öncesi karsilasmanin oynanacagi Sanliurfa’da yaptigi açiklamada, "Bütün bunlarin, bütün bu kötülüklerin, anormalliklerin bir kulübün basina gelmesi olaylarin siradanlastirilmasi artik Fenerbahçe Spor Kulübü’nü isyan edecek noktaya getirmistir. Isyanimizin ilk adimini bugün istemeyerek, arzu etmeyerek, bu degerli sehrimiz Sanliurfa’da atmak zorundayiz" dedi.

2023 Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün saat 21.30’da Sanliurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karsilasacak. Geçtigimiz günlerde müsabakaya U19 takimi ile çikacagini açiklayan Fenerbahçe’de baskan Ali Koç ve yönetim kurulu da mücadele için Sanliurfa’ya geldi. Son günlerde yasananlarla ilgili basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Baskan Baskan Koç, "Öncelikle bugün ne yasanacaksa bugüne kadar ne yasandiysa tüm Fenerbahçe taraftarlarina sunu söylemek istiyorum. Islam Çupi’nin sözlerini hatirlamanin tam da günüdür. Geldigimiz nokta itibariyla Fenerbahçe Spor Kulübü, yüzde 50-50 sansi olan bir Süper Kupa müsabakasina A takimini getirmeyip, kupa sansini çok daha zayiflatmis, bunu da inandigi ilkeler, degerler ve ugradigi haksizliklara isyan etme noktasina geldigi için yapmistir. Yasadigimiz haksizliklar, terör örgütünün kurdugu kumpaslar, futbol takimimiza yapilan suikast girisimi, son deplasman maçimizda futbolcularimiza yapilan linç tesebbüsü, zorbalikla çalinan özellikle üç defa son haftada çalinan sampiyonluklarimiz. Suikast girisiminin bizi en çok acitan en çok içinde bulundugumuz durumu sorgulatan unsurlardan bir tanesi suikast girisiminin halen faili meçhul kalmasi. O zamanin yönetimi de bir müddet ligden çekilmeyi maçlara çikmamayi maçlarin tehir edilmesini istemisti. Devletimizin en önemli kademelerinden teminatlar verilip, ‘merak etmeyin, biz suçlulari bulacagiz’ deyip maçlara devam edildi. Aradan 9 sene geçti. Hala bir ilerleme yok. 3 Temmuz Kumpasi sürecinde sonra açilan davalarin halen havada kalmasi, sonuçlanmamasi. Bunlar sadece saydigim bazi olaylar. Bu listeyi çogaltabiliriz. Bütün bunlarin, bütün bu kötülüklerin, anormalliklerin bir kulübün basina gelmesi olaylarin siradanlastirilmasi artik Fenerbahçe Spor Kulübü’nü isyan edecek noktaya getirmistir. Isyanimizin ilk adimini bugün istemeyerek, arzu etmeyerek, bu degerli sehrimiz Sanliurfa’da atmak zorundayiz" dedi.



"Saibeli pek çok soru isaretine mahal verecek sürecin kazananini da bellidir"

Taraftarlara da seslenen Koç, "Kötülüklerin, kötülügün tarihi hiçbir alanda futbol alaninda oldugu kadar somut, delilli ve gerçek olmamistir. Bu gidisata son verilmedigi için kötülükler, kötülük, kötülük yapanlar arsizlasmis, beden bulmus ve de artarak devam etmektedir. Fenerbahçe taraftarina özellikle bugünkü cümlelerimi dikkatle dinlemelerini rica ediyorum. Tabii son 20 yili konusuyoruz, özellikle de 3 Temmuz Kumpas sürecinden beriki dönemi konusuyoruz. Bu garip, saibeli pek çok soru isaretine mahal verecek sürecin kazananini da bellidir. Bizim bugünkü isyanimiz, bugünkü tepkimiz Süper Kupa’daki durusumuzu sadece maçin tarihi ile veya sadece son deplasmandaki yasadiklarimizla ilgili, alakali degildir. Olaganüstü Genel Kurulumuzdaki paylastigimiz videoda yasadiklarimizi gösterdik. Esas burada sorgulanmasi gereken, niye Fenerbahçe bunlari yasiyor? Niye bunlar hep Fenerbahçe’nin basina geliyor demektense isyanimiz ve isyanimiz dogrultusundaki ilk adimimizi atarken isi basitlestirmek, sanki hiçbir sey yasanmamis gibi ‘ya ne olacak, maç tarihinde oynasaniz. Baskalari da oynuyor’ demek bizim açimizdan kabul edilebilir bir durum hiç ama hiç degildir" diye konustu.



"Türk futbolunda hakemler üzerinden ligin gidisatini dizayn eden sistem var"

Ali Koç, sözlerine söyle devam etti:

"Bu Baskiya dayanamayan TFF, iki futbolcumuza ceza verilmesini sagladi. Futbolcularimizin, teknik kadromuzun güvenliginden sorumlu ve saglayamayanlar ne ceza verilecek? Hakem yüksek puan aldi, onu gördük. TFF yerinde duruyor. Valiye, Emniyet müdürüne herhangi bir islem yok. Buradan ne mesaj çikarmamiz gerekiyor? Bakin arkadaslar, Türk futbolunda su döneme kadar az, simdi daha sik dillendiriliyor ama eksik ve bize göre net olan bir tespit var. Türk futbolunda hakemler üzerinden ligin gidisatini dizayn eden bir sebeke mi, çete mi dersiniz bir sistem var. Istedikleri sekilde manevra edebiliyorlar."

"Trabzon’da yasananlar basit bir holiganizm degildir"

Trabzonspor - Fenerbahçe maçi sonrasi yasananlara deginen Baskan Koç, "Trabzon’da yasananlar basit bir holiganizm degildir. Bu isi böyle ele almak büyük hata olur. Nasil Rize dönüsü kursunlandigimiz zaman o olay basit bir olay degilse ve hala faili meçhulse bu da basit bir olay degildir. Valiliginin ve emniyet yetkililerinin, gergin geçecegi belli bir maçta gereken önlemleri almadilar. Hadi almadilar, onu bir kenara koyalim. Buna ragmen maçin basindan itibaren olayin gerginligi ve artarak devam etmesi Hiç sezemediler mi? Sezmediler mi bari ikinci yari gerekli önlemleri alalim diye. Olmadi, almadilar. Tecrübeli devlet görevlisi, emniyet görevlisi maçin nereye gidebilecegini çok rahat sezebilirdi. Sezemediler mi, sezmediler mi? Bunun cevaplanmasi lazim. Burada o sehirdeki devletimizin en üst temsilcilerinin bu olaya sebebiyet vermeleri hiçbir sekilde hafife alinacak bir olay degildir. Su ana kadar da ciddi anlamda hafife alindigini görüyoruz" diye konustu.



"Bugün attigimiz adim, bundan sonra atacagimiz adimlarin ilk ve somut adimidir"

Ali Koç, son yillarda birçok haksizlik yasadiklarina deginerek, "Biz çok sey yasadik, sabirli davrandik, sakin olmaya çalistik, haksizliklari haykirdik, tüm kumpaslara, suikast girisimlerine, haksizliklara, zorbaliklara ragmen spora ve sporcuya odaklandik. Milli takimlara nereden bakarsaniz bakin olimpiyatlara net en çok sporcu veren kulüplerin basinda bir veya ikinci sirada Fenerbahçe’dir. Ama artik bu haksizliklara, adaletsizliklere, çifte standarda ve göz göre göre haksiz rekabet tohumlari ekenlere ve emegimizin çalinmasina isyan etmemiz gereken bir döneme girdik. Onun için diyorum ki, bugün attigimiz adim, bundan sonra atacagimiz adimlarin ilk ve somut adimidir" dedi.



"Türk futbolunun ’reset’ zamani gelmistir"

Türk futbolunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti için olmazsa olmaz konu haline geldigini belirten Koç, söyle konustu:

"Türk futbolunun artik ‘reset’ edilmesi lazim. Türk futbolunun artik bir ’reset’ zamani gelmistir. Batakligi kurutup Türk futbolunun kendisini yeniden insa etmesi gereken bir dönemdeyiz. Tekerlegi yeniden icat etmeye gerek yok. Niyet, arzu, cesaret olsun Türkiye’de bunu yapacak liyakatli kadrolar mevcuttur. Bu dogrultuda kulübümüzün hakli isyanlari ve zorunluluktan yapmaya karar verdigimiz eylemler süreci yapilmasi gereken temizligin insallah fitilini atesler. Çünkü temiz bir Türk futbolu sadece Fenerbahçe için degil sadece futbolun paydaslari için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için artik olmazsa olmaz bir konu haline gelmistir. Zaman tarafsizlik, adil rekabet ve sportif ahlakin öne çikmasi gereken zamandir."

"Galatasaray da turu atlasaydi, bugün bu maç oynanacak miydi?"

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, sözlerine su sözlerle tamamladi:

"Galatasaray da turu atlasaydi bugün bu maç oynanacak miydi? Istanbul - Sanliurfa arasi mesafesi, bizim gidecegimiz bir sürü Avrupa deplasmaniyla ayni mesafededir. Atina’dan iki misli neredeyse. Iki olayi birbiriyle es deger tutmak aslinda samimiyetsizdir. Biz ‘Karagümrük maçini ertelemeyin, onu oynayalim ama bu maçi erteleyin’ dedik. Takvime sigdiramadiniz, sezon basina erteleyelim. Rakibimizi mazeret kullanarak ‘onlar istemiyor’ diyorlar. ‘Karagümrük de istemiyor, onlari ne yapacaksiniz?’ diyoruz, ‘hallederiz’ diyorlar. Karagümrük’e gücün yetiyor, Galatasaray’a yetmiyor, öyle mi?

Kaynak: İHA