A Milli Kadin Hentbol Takimi, Ilk Kez Avrupa Sampiyonasi'nda

A Milli Kadin Hentbol Takimi, bugün Sirbistan’i 30-22 maglup olmasina ragmen grubunu üçüncü sirada tamamladi. Milliler, en iyi grup üçüncüleri arasinda yer alarak tarihinde ilk kez Avrupa Sampiyonasi’na katilma hakki kazandi.

A Milli Kadin Hentbol Takimi, EHF 2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri 6. Grup’ta bugün Sirbistan ile Zrenjanin kentinde oynanan karsilasmadan 30-22 maglup ayrildi. Milli Takim grupta oynadigi 6 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 maglubiyet alarak grubunu bes puanla üçüncü sirada tamamladi. Eleme gruplarinda bugün tamamlanan maçlar sonucunda en iyi dört üçüncü takim arasina giren A Milli Takimi, 28 Kasim-15 Aralik 2024 tarihleri arasinda oynanacak EHF 2024 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi’na katilma hakki elde etti.

Ilk maçinda deplasmanda Karadag’a 39-23 maglup olan ay-yildizlilar, daha sonra Ankara’da Sirbistan ile 29-29 berabere kaldi. A Milli Kadin Hentbol Takimi, gruptaki üçüncü maçinda Bulgaristan’i deplasmanda 30-24 maglup ederken, dördüncü maçinda ise bu kez konuk ettigi Bulgaristan’i 38-13 yendi. Milli takim, gruptaki besinci maçinda Rize’de konuk ettigi Karadag’a 30-28 yenilmisti.

Ugur Kiliç: "A Milli Kadin Takimimiz tarih yazdi"

A Milli Kadin Hentbol Takimi’nin tarih yazdigindan bahseden Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, "Türk hentbol tarihine geçen bu büyük basari için; uyum içinde çalisan teknik ekibimizi, son topa kadar mücadele eden sporcularimizi, takima dogru ortami saglamak için çalisan federasyon çalisanlarimizi, yönetim kurulu üyelerimizi, sporcularimizin kulüplerini ve antrenörlerini yürekten kutluyorum. A Milli Kadin Takimimiz tarih yazdi, hentbol ve spor camiamiza hayirli olsun" ifadelerini kullandi.

EURO 2024’te 24 takim üç ülkede mücadele edecek

EHF 2024 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi, üç ülkedeki dört sehirde (Avusturya, Macaristan ve Isviçre), 28 Kasim-15 Aralik 2024 tarihleri arasinda oynanacak. En büyük katilimli Avrupa Sampiyonasi olacak turnuvada 24 takim kupayi kaldirmak için mücadele edecek. Ön eleme turlarinin Basel (Isviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçeklestirilecegi EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçi ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nin Wiener Stadthalle’de oynanacak.

Salon: Kristalna Dvorana (Zrenjanin)

Hakemler: Igor Covalciuc , Alexei Covalcuic (Moldova)

Sirbistan: Risovic, Kubina, Radosavljevic, Velickovic, Majkic, Mandic, Nukovic, Janjusevic, Knezevic, Jovovic, Stamenic, Bojicic, Radevic, Simic, Lazic, Petrovic

Türkiye: Yaren Berfe Göker, Merve Erbektas, Ceren Demirçelen, Sevgi Kalyoncuoglu, Cansu Akalin, Asli Iskit Çaliskan, Gülcan Tügel, Döne Gül Bozdogan, Nurceren Akgün Göktepe, Beyza Irem Türkoglu, Betül Yilmaz, Yasemin Sahin, Ceylan Aydemir, Aysenur Kara, Bilgenur Öztürk, Eda Nur Çetin

Kaynak: İHA