6. Tour Of Mersin Uluslararasi Bisiklet Turu Sona Erdi

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 6. kez düzenlenen ’Tour of İçel Uluslararasi Bisiklet Turu’, 4. etapla yarislariyla sona erdi. 4 gün süren organizasyonda genel siralamada Polonya’dan Marcin Budzinski birinci, Almanya’dan Oliver Mattheis ikinci ve Eritre’den Dawit Yemane ise üçüncü oldu.

İçel Cumhuriyet Meydani’nda baslayan 4. etap, Ismet Inönü Bulvari, Adnan Menderes Bulvari, İçel Idman Yurdu Meydani ve Babil Kavsagi arasinda devam ederek Özgecan Aslan Baris Meydani’nda sona erdi. Anemurium Antik Kenti’nde baslayan ve 4 gün boyunca İçel’in 13 ilçesini gezen bisikletçiler son günde Özgecan Aslan Baris Meydani’nda yarisi tamamladi. Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Özgecan Aslan Baris Meydani’nda düzenlenen ödül törenine sahil boyunca, üzerinde MSK yazili tisörtle bisiklet sürerek geldi ve ardindan ödülleri takdim etti.

"İçel sporla, sanatla ve kültürle konusuluyor"

Tour of İçel’in final gününde katilimcilara seslenen Baskan Seçer, yaklasan MSK’nin maçlarini ve Çukurova Basketbol’un İçel’de oynayacagi ’Final Four’ mücadelelerine tüm İçellileri davet etti. İçel’in spor, kültür ve sanatla konusulan bir kent oldugunu söyleyen Seçer, "İçel sporla, sanatla ve kültürle konusuluyor. Iste İçel böyle olmali. Bu arada buraya bisikletle geldim. Tavsiye ederim, sahilde çok keyifli oluyor" dedi.



"Amacimiz İçel’in enerjisini gökyüzüne kadar çikarmak"

Huzur, baris ve kardeslik kenti İçel’i çok daha iyi noktalara getirmek istediklerini söyleyen Seçer, "Amacimiz İçel’in enerjisini gökyüzüne kadar çikarmak. Amacimiz gülen İçel, dost İçel, kardes İçel, herkesin keyifle yasadigi, kendini iyi hissettigi, öteki görmedigi bir İçel; bizim hayalimiz bu. Bunun için çalisiyoruz, çok da mesafe aldik. İçel çok daha iyi yerlere gelecek. Bundan hiçbir endisemiz yok" diye konustu.



"Spor, kültür ve sanat toplumlari birlestiren önemli birer çimentodur”

Baskan Vahap Seçer, 6. Tour of İçel’in 4 gün boyunca dolu dolu geçtigini belirterek, sporun İçel için önemine degindi. Spor, kültür ve sanatin insanlari bir araya getirmek için önemli bir araç olduguna deginen Seçer, "500 kilometre civarinda bir güzergah. İçel’in müstesna dogal güzellikleri, tarihi ören yerleri, yaylayi, denizi her seyi gören ve televizyon ekranlarinca da dünyaya Türkiye tanitilan bir organizasyon. Belediye baskaniniz olarak bu organizasyonlari önemsiyorum. Benim için ilk etapta özne İçel, İçel’in tanitimi. Bunu çogaltmaliyiz. Ilçe belediyelerimiz de yapiyor, onlar da çogaltmali. Festivaller, spor müsabakalari, aktiviteler, kültürün, sanatin, sporun her alaninda bunu çogaltmak zorundayiz. Spor, kültür ve sanat toplumlari birlestiren önemli birer çimentodur. Toplumlari bir araya getiren, huzurlu kilan, barisi, kardesligi tesis eden önemli bir sifa kaynagi. Dünyada bugüne kadar kesfedilmis en önemli ilaç bu. Insanlari bir araya getiriyor çünkü" ifadelerini kullandi.

Genel klasmanda siralamaya girenler

Genel siralamada Polonya’dan Marcin Budzinski birinci, Almanya’dan Oliver Mattheis ikinci, Eritre’den Dawit Yemane ise üçüncü oldu.

4. etapta ilk üçe girenler

Son gün gerçeklesen 4. etapta Sergei Rostovtsev birinci, Polonya’dan Norbert Banaszek ikinci olurken, Türkiye’den katilan Batuhan Özgür ise üçüncü oldu.

Sari mayo Budznski’nin oldu

Sari mayo Polonya’dan katilan Marcin Budzinski’nin olurken, turkuaz mayo Eritre’den Dawit Yemane’nin oldu. Yarismada kirmizi mayo Yoel Habteab’e, beyaz mayo ise Ruslan Aliyev’e verildi.

Mayolar ve takim klasman ödülleri de protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

Kaynak: İHA