Trabzonspor'un Hedefleri Yolunda Ilerliyor

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda deplasmanda Konyaspor’u 3-1 maglup eden Trabzonspor, siralamadaki yerini kaybetmezken ligi ilk 3’te bitirme hedefi dogrultusunda en yakin rakibi Besiktas’a 5 puanlik fark atti.

Trabzonspor, Süper Lig’e sampiyonluk parolasiyla basladigi sezonda beklentilerin gerisinde kalarak teknik adam degisikligine gitmisti. Bjelica ile yollarini ayiran Karadeniz ekibi 233 günlük aranin ardindan Abdullah Avci’yi tekrar takimin basina getirdi. Tecrübeli teknik adam ile inisli-çikisli bir performans ortaya koyan Trabzonspor, sezon sonu hedefine lig üçüncülügü ve Ziraat Türkiye Kupasi sampiyonlugu olarak belirledi. Bordo-mavililer, son galibiyetiyle birlikte hedefleri dogrultusunda ilerliyor.

Besiktas’in 5 puan önünde 52 puanla üçüncü sirada yer alan Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avci yönetiminde 23 maçlik dönemde 16 haftayi üçüncü sirada kapatti.

Avci ile 5 basamak yükseldi

Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor’un basina ligin 8. haftasinda geçerken, 12 puanla yedinci sirada bulunuyordu. Trabzonspor’da 40 puan toplayarak takimi üçüncü siraya kadar tasiyan Avci, Karadeniz ekibiyle 16 hafta siralamadaki yerini korudu. Bordo-mavililer, 15. hafta da devraldigi üçüncülügü 24. haftada oynanan Besiktas maçinda rakibine kaptirirken sonraki hafta ise geri aldi.

Bjelica ile en iyi siralama besincilik

Trabzonspor, sezona basladigi Hirvat Teknik Direktör Nenad Bjelica ile ilk 8 haftalik bölümde en iyi siralamasini besinci sirada yasadi. Bordo-mavililer, Bjelica ile ligin 5. ve 7. haftalarinda besinci sirada yer alirken 3 kez yedinci, 1 kez sekizinci, 1 kez onuncu ve 1 kez de on üçüncü sirada yer buldu.

Kaynak: İHA