Sevket Yilmaz Açiklamasi 'Fenerbahçe'ye A Takim Kadrosuyla Çikip, Kupayi Müzemize Tasimasi Yakisir'

Fenerbahçe 2000 Dernegi Baskani Sevket Yilmaz, Galatasaray ile oynayacaklari Turkcell Süper Kupa maçina A takimla çikilmasi gerektigini ifade ederek, "Fenerbahçe’ye A takim kadrosuyla çikip, kupayi müzemize tasimasi yakisir "dedi.

Fenerbahçe 2000 Dernegi Baskani Sevket Yilmaz, Süper Kupa’da Galatasaray ile oynayacaklari maça sari-lacivertlilerin U19 takimiyla çikma kararini degerlendirdi. Yazili bir açiklama yapan Yilmaz, Fenerbahçe için bir yarisma ve kupa varsa hedeflerinin kupaya uzanmak oldugunu belirterek, "Gelisen son olaylar karsisindaki tavrimiz ve alinan kararlar, her zamanki gibi kisisel ego ve duygularin referans oldugu bir yansima. Birçok kez yasandigi üzere sonucunun nerelere ulasabilecegi saptanamamis söylem ve eylemler manzumesi var karsimizda. 117 yillik Fenerbahçe camiasi son yillarda hesapsizca yapilan islerin bir yenisiyle karsi karsiya birakilmistir. 2 Nisan aksami gerçeklesen olaganüstü genel kurulda, tarihte emsali görülmemis bir gündemle, ligden çekilme yetkisi de dahil olmak üzere istenen yetki, büyük bir teveccühle verildi.

Alinan yetkiye ragmen bu karar uygulanamadi. Zaten böyle bir seyin düsünülmesi ve uygulanmasi bastan asagi yanlisti. Galatasaray’la oynayacagimiz Süper Kupa maçina U19 takimimizla çikmak gibi, saçma, yanlis ve de herhangi bir amaca hizmet etmeyen ucube bir yol seçildi. Oysa ki, Fenerbahçe’ye bu maça A takim kadrosuyla çikip, mücadelesini verip, o kupayi müzemize tasimasi yakisir. Çünkü ortada bir yarisma ve de kupa varsa, Fenerbahçe de o organizasyonun içindeyse, camia için hedef, kayitsiz sartsiz o yarisi kazanip, kupaya uzanmaktir" ifadelerini kullandi.

Fenerbahçe tarihinde yer almis insanlar olarak böyle bir durum karsisinda dernek adina açiklama yapma gereginin oldugunu söyleyen Sevket Yilmaz, "Bizler, Fenerbahçe tarihinde yer almis insanlar olarak, sampiyonluk rotasiyla çikilan bu yolculukta elestirilerle zaman yitirmeyelim dememize karsin, öylesine akil almaz isler yapiliyor ki, susmak elde degil. ’Iste o sene, bu sene’ dedigimiz su siralarda, kisisel egolarin bu sürece zarar vermesine kayitsiz kalinmiyor. Bu noktada enerjimizi, buldugu her firsatta bizi sikintiya sokma egilimindeki odaklar ve o odaklarin dümen suyunda yürüyen TFF yönetimine karsi kullanmamiz gerektigini vurguluyor, rahmetli gazeteci Islam Çupi agabeyimizin sözleriyle nokta koymak istiyoruz; ’Fenerbahçe büyüklügü ne sampiyonluk büyüklügü, ne kupa büyüklügüdür. Onun büyüklügü, baska bir büyüklüktür iste, adi konamaz’ ifadelerini kullanildi.

Kaynak: İHA