Sanliurfa'da Galatasaray'a Sevgi Seli

Galatasaray Baskani Dursun Aydin Özbek ve beraberindeki heyet, Turkcell Süper Kupa Finali öncesinde maçin oynanacagi Sanliurfa’da büyük ilgiyle karsilandi.

Baskan Dursun Aydin Özbek ve beraberindeki heyetin ilk duragi ’tarihin sifir noktasi" seklinde anilan Göbeklitepe oldu. Sinevizyon ve animasyon gösterisi esliginde baslayan ziyarette baskan ve beraberindeki heyet, tarihi alandaki çalismalar hakkinda rehber esliginde bilgiler aldi. Ikinci durak ise Sanliurfa Arkeoloji Müzesi oldu. Ardindan il merkezindeki Gümrükhan’a ugrayan Baskan Dursun Özbek, çarsi esnafini ziyaret etti. Yogun ilgiyle karsilasan Özbek, vatandaslarla fotograf çektirdi ve basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"Bu sevgiye karsilik vermemiz lazim"

Baskan Dursun Özbek yaptigi açiklamada, “Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, dünyadaki en önemli derbiler arasinda yer alan derbilerden biri. Bu maçi buradaki insanlara seyrettirelim. Ben dün geldim ve bizi ne kadar sevdiklerini gördüm. Bizlerin de bu sevgiye karsilik vermesi lazim. Bu derbinin bu olaylarla anilmamasini, bir bayram senligi havasinda geçmesini umut ediyorum. Umarim güzel bir maç olur” dedi.



"Dünkü saldiri organize"

Galatasaray Kadin Voleybol Takimi’nin dün oynadigi karsilasmayi takip eden ve çikista 14 yasindaki kiziyla birlikte saldiriya ugrayan Ugur Iris’in yasadiklarina iliskin de konusan Özbek, sunlari kaydetti:

“Dünkü saldiri organize bir sey. Voleybol maçindan sonra plakalari kapali, motosikletli insanlar geliyor, bir taraftarimi, genel kurul üyemizi ayni zamanda ve 14 yasindaki kizini darp ederek elindeki pankartlari almak istiyor. Hastaneye gittiler, rapor aldilar. Bu olaylar büyümeden savcilarimizin önlem almasini istiyorum. Artik bu seviyenin üzerine çikilmasin. Bu saldiriyi tertip edenleri ve onlari azmettirenleri kiniyorum. Faillerin ortaya çikarilmasinin kaçinilmaz bir sey oldugunu söylüyorum.”

“Gerginlikten firsat çikaracak insanlar olacaktir"

Türk futbolunda son dönemdeki gerginliklere dair de konusan Baskan Özbek, “Talihsiz bir olay. Daha önce de söylemistim, gerginlik büyüdükçe bundan firsat çikaracak insanlar ortaya çikacaktir. Buna firsat verilmemesi lazim. Memleketimiz zaten belli seviyede gerginlik yasiyor, bunun üzerine benzin dökmemek lazim. Pazar günü oynayacagimiz derbi, birligin, beraberligin ve kardesligin bir simgesi olarak tarihe geçer insallah. Bu söylemlerle bu derbi zedelenmese çok iyi olurdu. Buradaki Fenerbahçelilerin, Galatasaraylilarin bizi canli olarak izlemeleri gerekir” ifadelerini kullandi.

Baskan Özbek, Sanliurfa Valiligi’ne de ziyaret gerçeklestirdi. Vali Hasan Sildak ile bir araya gelen Özbek’in ziyaretine Galatasaray Sportif A.S. Yönetim Kurulu Üyesi ve 1905 GSYIAD Baskani Ibrahim Hatipoglu, Galatasaray Sportif A.S. Yönetim Kurulu Üyeleri Maruf Günes ve Fatih Demircan da eslik etti.

Sanliurfa Valisi Hasan Sildak ziyareti dolayisiyla Baskan Özbek’e yöreye özgü vazo hediye ederken, sari-kirmizili takimin baskani da da Cumhuriyet’in 100. yilina özel olan ve futbol takiminin imzaladigi formayi takdim etti.

Kaynak: İHA