Sakaryaspor - Boluspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 29. haftasinda Sakaryaspor, sahasinda karsilastigi Boluspor’u 2-0 maglup etti. Maçin ardindan iki takimin teknik sorumlulari açiklamalarda bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, “Bu maç, geçen hafta Gençlerbirligi’ne içeride kaybettigimiz için bizim için kritik bir karsilasmaydi. Yukariya tutunmak adina geçen haftaki maglubiyetin telafisiydi planimiz. Ama futbol böyle bir oyun, planlar bazen üçüncü dakikada da bozuluyor. Oyunu biraz tutmamiz gerekiyordu, takim kadrosunda bazi rotasyonlar yaptik. Dinlenip oyuncularla oynayip oyunu biraz daha ilerleyen evrelere tasimak istedik ama maalesef çok basit bir faul ve arkasindan bir duran topta çok kolay bir gol yedik. Böyle bir deplasmanda 1-0, 3. dakikada geriye düsünce oyuna ortak olmaya çalisiyorsunuz ve öne çikip arkada adam birakiyorsunuz. Sakaryaspor’un da geçis hücumlarinda topu tasiyici oyunculari fazla oldugu için ön tarafta birkaç pozisyonda tehdit edilmemize ragmen devreyi 1-0 kapatirsak belki ikinci yari daha farkli oyuna ortak olacak zamanlari buluruz diye hayal ederken, 43. dakikada bir gol daha yedik. Kaybettik, Sakaryaspor’u tebrik ederim” dedi.



“Tek final oynayip üst lige çikmak istiyoruz”

Sakaryaspor taraftarini evinde oynayacagi iki maçta destege davet eden Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli ise, “Oyunun yaklasik son 30 dakikasini 10 kisi oynadik. Biraz daha direnç gücümüzün azalmasini beklenirken, moral gücüyle biraz daha tempolu bir oyuna döndü neredeyse. Tabii sonucu daha erken almisken yani 2-0’lik bir skor üstünlügü elde etmisken bu özgüvenle oyuncularimiz biraz daha kendilerini oyunun içine birakmak istediler. Ama genel olarak baktigimizda rakibin topu bize verecegi ve bizim oynamamizi isteyecegi belliydi. Çünkü onlarin oyununda rakibin arkasina atilacak olan toplarla elde edilmis sonuçlar var. Onlar da taktiksel bütünlügü olan bir takim. Biz de ona göre davrandik diye düsünüyorum. Yani rakip çok fazla topa sahip olmadan bize çok fazla geriye çekilmeden biraz daha ikinci bölge mesafesinde rakibi tutup arkamiza atilacak toplara daha güvenli yaklasirsak basarabiliriz diye düsünüyordum ki öyle oldu. Onlarin da duran toptan, duran top organizasyonlariyla kaynaklanan üstünlükleri vardi. Firsat vermemeye çalistik. Gerek kornerlerde gerek faullerde ve onu da basardik. Kaybedilen puanlarin iste maglup olmak ya da beraber olmak gibi puanlarin bugün ne kadar önemli oldugunu, bir puanin bile ne kadar önemli oldugunu biz bugün bu maçta önümüzdeki periyoda baktigimizda ve rakiplerin puan skalasina baktigimizda görebiliyoruz. Hedef belli, biz üçüncü olmak istiyoruz. Tek final oynayip üst lige çikmak istiyoruz. Onun haricinde baska bir hedef olamaz” diye konustu.

Kaynak: İHA