Resim Ögretmeni Elektrik Trafolarini Tuval Gibi Kullaniyor, Çizdigi Resimler Hayran Birakiyor

Samsun’da bir resim ögretmeninin trafo duvarlarina çizdigi resimler hayran birakiyor. Özel anlari ve önemli günleri anlatan resimler çizen ögretmen, Samsun’un görsel kimligine katki sagliyor.

Atakum Halk Egitim Merkezi’nde 8 yildir resim ögretmenligi yapan 37 yasindaki Eser Bugur, Atakum sahilinde bulunan elektrik trafolarina resimler yaparak trafolara estetik bir görünüm kazandiriyor. Kadin Voleybol Milli Takimi’nin oyuncularindan, Baris Manço, Selda Bagcan gibi sanatçilara gibi birçok kisiyi trafolara resmeden ögretmen, ayrica hayvan haklari, Engelliler Günü temalarinda resimler yaparak topluma sosyal mesajlar veriyor.

"Insanlarin hem çevre bilinci hem de sanat olarak hoslarina gidiyor"

Eser Bugur, "Yaptigimiz çalismalar duvar resmine giriyor. Bu alanda birçok çalisma yaptim. Samsun sahilinde de yaklasik 11 adet trafo var. Bu trafolar üzerine degisik konularda tasarimlar yaparak uygulamalarda bulunduk. Bu uygulamalar sosyal mesaj içerikli oldu. Hayvan haklari, Dünya Engelliler Günü, 100. Yil, Samsunspor ve Kadin Milli Voleybol Takimimizla ilgili degisik alanlarda uygulamalar yaparak sahili güzellestirme adina çalismalar yaptik. Öncelikle trafo üzerine yapilacak konu belirlendikten sonra bu konuyla ilgili görsel arastirmaya giriyoruz. Trafonun bütünlügünü kapsayacak seklinde 4 alanda bir çalisma oluyor. Öncesinde uygulama üzerinde çalistiktan sonra proje son halini buluyor. Sanat çok önemli bir alandir. Bu alan her insana göre degistigi gibi insanlarimizi tepkileri de degisiyor. Çogunlukla olumlu tepki aliyoruz. Insanlar görmedikleri bir seyi gördükleri zaman daha çok mutlu oluyorlar. Samsun’un görsel kimligine katki sagladigimiz için insanlarin hosuna gidiyor. Atil olan bu tarz yapilari bu tarz resimlerle doldurdugumuzda insanlarin hem çevre bilinci hem de sanat olarak hoslarina gidiyor" dedi.

Kaynak: İHA