Okan Buruk Açiklamasi 'Biz Üzerimize Düseni Yapacagiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile oynayacaklari Süper Kupa maçi öncesi yaptigi açiklamada, rakiplerinin nasil sahaya çikacagini bilmediklerini belirterek, "Biz üzerimize düseni yapacagiz" dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe, yarin Süper Kupa maçinda Sanliurfa’da karsi karsiya gelecek. Mücadele öncesi Teknik Direktör Okan Buruk ve kaleci Fernando Muslera, maçin oynanacagi 11 Nisan Stadi’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Teknik Direktörü Okan Buruk, görevlerini yapmak için burada olduklarini belirterek, "Yarin tam olarak ne olacagini bilmiyoruz ama biz üzerimize düseni yapacagiz. Yarin sahaya çikacagiz ve bekleyecegiz. Kendi isimize odaklandik. Antrenman yapip yarini bekliyoruz. Rakibimiz ne sekilde gelecek nasil çikacak bilmedigimiz için bekliyoruz. Fenerbahçe’yle maçi oynamayi çok isterdik. Maça hazirlanip sahaya çikacagiz ve bekleyecegiz. Benim açimdan bir sey söylemek zor. Ne olacagini da bilemiyoruz. Bizim bildigimiz Fenerbahçe’nin yarin buraya gelecegi ama hangi oyuncularla geleceklerler bilmiyoruz. Biz burada Urfa halki ve çevre illerden gelen insanlarla birlestik. Tansiyonu ne kadar düsürürsek o kadar iyi. Bunu saglamak için de elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Çok anlamli bir organizasyon. Bütün gelirlerin depremzedelerle paylasilacagi bir maç. Üzerimize düseni Galatasaray takimi olarak yapmaya haziriz. Maçin ne olacagini bilmesek de biz karsilasma için haziriz. Taraftarimizla birlikte kutlamamizi yapmak istiyoruz. Gönül isterdi burada sarilarak poz verelim. Türk futbolunun tansiyonunun düsmesine ihtiyaç var. Biz Galatasaray olarak üzerimize düseni yapmaya haziriz. Daha geçen sene bir deprem oldu. Hepimiz birlik olduk. Kazanan Türk futbolu olsun, Türkiye olsun" dedi.



“Biz TFF’nin bildirdigi saatte burada olmak için variz”

Sanliurfa’ya tam kadro geldiklerini vurgulayan Buruk, "Yarin sahada olacagiz. Bizi ne karsilarsa karsilasin, isimizi yapmaya çikacagiz. Karsimizda hangi rakip olacagi bizim için çok önemli degil. Rakibin kimle çikacagini bilmiyoruz. Bunu maçtan sonra konusabiliriz. Biz TFF’nin bildirdigi saatte burada olmak için variz. Maç oynanmazsa, baska bir senaryoda ne uygulaniyorsa ona uyariz. Kurallar neyse ona göre üzerimize düseni yapacagiz. Yarin sahada olup, bizi izlemeye gelenlerle bir araya gelmek istiyoruz. Bizi uzun süredir bekliyorlardi. Maç olursa, olmazsa bir antrenman mi olur, ne olur bilmiyorum. Amacimiz maçi oynamak. Biz kendi isimizi dogru bir sekilde yapmak istiyoruz. Kurallari belirleyen biz degiliz, TFF’nin koydugu kurallara riayet etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

”Rakip kimle çikar, kimle oynar bilmiyoruz”

Adnan Öztürk’ün "Biz de U19’la çikalim" sözlerini de degerlendiren Buruk, "Okumadim, dinlemedim, bilmiyorum. Ilk defa duydum. Biz burada Galatasaray olarak yarinki maçta Türkiye’nin en degerli kupalarini, Cumhuriyet’in 100. yilinda yasadigimiz sampiyonluk sonrasi 100. yil Süper Kupasi. Bu kupayi kazanmak için sahada olacagiz. Karsimizdaki rakip önemli degil. Biz isimizi yapip hazir olacagiz. Rakip kimle çikar kimle oynar bilemiyoruz. Bunu yarin maçtan sonra konusuruz" dedi.



“Burada duran insanlarin dogru mesaj vermesi gerekiyor”

Bir Galatasaray taraftarinin 14 yasindaki kizin yaninda darp edildigini söyleyen Buruk, “Fenerbahçe’nin as takimla çikmayacak olmasinin kendilerini üzüp üzmedigi yönündeki soruya da, ”Bunu özellikle söyleme nedenlerimden biri, biz bu mutlulugu havaalaninda yasadiysak, Fenerbahçe de yasayacakti. Bu insanlari mahrum etmemek degerliydi. Ben duygulandim. Galatasaray, Sanliurfa’ya gelmis, inanilmaz bir mutluluk var. Hala otelin önündeler. Bu çok degerli. Bu atesi söndürmemiz gerekiyor. Dün de maalesef bir Galatasaray taraftari, yaninda 14 yasindaki kiziyla darp edildi. Bunlarin önüne geçmek için, özellikle bizim burada duran insanlarin dogru mesaj vermesi gerekiyor. Biz ülke olarak aileyiz, kardesiz. Agabey kardes, baba ogul farkli takimi tutabiliyor. Bu ortamda birbirimize daha çok sarilmaliyiz. Keske burada, sahada beraber olsaydik. Bunu hep dile getiriyorum. Benim istegim bu olurdu" diye konustu.



Muslera: “Kupayi kazanip geçen sezonun ikinci kupasini da almak istiyoruz”

Rakip takim hakkinda yorum yapmayacagini söyleyen Galatasaray’in tecrübeli kalecisi Fernando Muslera ise, "Her seyden önce çok tesekkürler. Ilk defa Sanliurfa’ya geldim, harika bir sehirmis. Burada çilgin da bir taraftar vardi. Onlara tesekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir final olacak. Biz mutluyuz, iyi çalistik. Bizim için önemli bir karsilasma. Rakip takim hakkinda yorum yapamam. Biz bir kupa daha kazanmak için bir final daha oynayacagiz. Süper Lig’i kazanarak bu kupayi oynamaya hak kazandik. Bu maçi da kazanip geçen sezonun ikinci kupasini da almak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Son 12-13 yilda çok kupa kazandiklarini söyleyen Uruguayli eldiven, “12-13 yil içerisinde 15-16 kupa kazandik. Gurur duyuyorum bununla. Sonuna kadar hak ediyoruz. Sahada görüyorsunuz bizi ama arkada tüm çalisanlarla, taraftarlarla, hocalarla birlikte kapsayici, yogun bir çalisma geçiyor. Günün sonunda hedeflere ulasiyor olmak bizi mutlu ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA