Manchester City, Zirve Takibini Sürdürdü

Ingiltere Premier Lig’in 31. haftasinda Manchester City, deplasmanda Crystal Palace’i 4-2 maglup ederek, maç fazlasiyla lider Liverpool ile puanini esitleyerek zirve takibi sürdürdü.

Ingiltere Premier Lig’in 31. haftasinda Manchester City, deplasmanda Crystal Palace ile karsi karsiya geldi. Mücadelenin 3. dakikasinda Jean-Philippe Mateta’nin golüyle geriye düsen City, Kevin De Bruyne’nin golüyle devre arasina 1-1 beraberlikle girdi. Ikinci yarinin 47. dakikada Rico Lewis, 66. dakikada Erling Haaland ve 70. dakikada Kevin De Bruyne’nin golleriyle skoru 4-1’e getiren Manchester City, Odsonne Edouard’in 86. dakikada attigi gole engel olamadi ve mücadeleyi 4-2’lik skorla kazandi. Bu maçla birlikte puanini 70’e yükselten maviler, lider Liverpool ile puanini esitledi ve zirve takibini devam ettirdi.

Kevin De Bruyne, City formasiyla 100. golünü atti

Crystal Palace karsisinda mücadeleyi 2 gol, 1 asistle tamamlayan 32 yasindaki futbolcu Kevin De Bruyne, Manchester City formasiyla tüm kulvarlarda 100. kez gol sevinci yasadi. 9 sezondur City formasi giyen Belçikali futbolcu, Premier Lig’de 67, UEFA Sampiyonlar Ligi’nde 15, FA Cup’ta 8 ve Lig Kupasi’nda 10 olmak üzere toplamda rakip fileleri 100 kez havalandirdi.

Erling Haaland, 34 gün sonra gol sevinci yasadi

Premier Lig’de gol kralligi yarisinda zirvede yer alan Erling Haaland, Crystal Palace karsisinda attigi golle bu sezon ligde 19. golünü kaydetti.

Norveçli yildiz futbolcu, 34 gün aradan sonra ligde gol atma basarisi gösterdi. Halaand, sol olarak ligin 27. haftasinda konuk ettikleri Manchester United karsisinda gol sevinci yasamisti.

Kaynak: İHA