Serbest Güres Milli Takimi'nin Hedefi Olimpiyatlara 4'Te 4 Kotayla Gitmek

Kastamonu’da hazirliklarini tamamlayan Serbest Güres Milli Takimi, 5-7 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesecek olan Paris Olimpiyat Oyunlari için kota anlamina gelen Avrupa Kalifikasyon Müsabakalari için Azerbaycan’a gitti.

2024 Paris Olimpiyatlari’na daha fazla kota alabilmek için yogun tempoda çalismalarini sürdüren Serbest Güres Milli Takimi, Kastamonu Milli Takimlar Olimpiyat Hazirlik ve Kamp Egitim Merkezi’ndeki hazirliklarini tamamladi. Serbest Güres A Milli Takim Teknik Direktörü Abdullah Çakmar gözetiminde çalismalarini yogun tempoda sürdüren Serbest Güres Milli Takimi, Bakü’de elde edecegi kotalarla Paris Olimpiyat Oyunlari’na daha fazla sporcu ile katilmayi hedefliyor. Kalifikasyon mücadelelerine günde üç antrenman ile hazirlanan ay-yildizlilar, Seyh Saban-i Veli Camii’nde sabah namazi gerçeklestirilen dua ve kesilen kurban sonrasinda Azerbaycan’a hareket etti.

Abdullah Çakmar: “Azerbaycan’da ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek güzel haberlerle dönmek istiyoruz”

Serbest Güres A Milli Takim Teknik Direktörü Abdullah Çakmar, Paris Olimpiyatlari’na daha fazla sporcu ile katilim saglamak istediklerini belirterek, çalismalarini bu yönde sürdürdüklerini söyledi.

Dördüncü kampi gerçeklestirdiklerini dile getiren Cakmar, “Kastamonu’da da üçüncüyü tamamladik. Buradan Azerbaycan’a gidiyoruz. Olimpiyat kalifikasyon müsabakalarina katilim saglayacagiz. 57 kg’da Süleyman Atli, 65 kg’da Abdullah Toprak, 74 kg’da Soner Demirtas ve 86 kg’da Osman Göçen ile gidiyoruz. Burada Süleyman, Soner ve Osman deneyimli güresçilerimiz. Abdullah Toprak ise genç bir güresçimiz. Müsabakalara Kastamonu’da güzel bir sekilde hazirlandi. Insallah Allah da nasip ederde Bakü’de 2 kota alirsak, Istanbul’da yapilacak olan kalifikasyona daha rahat gidecegiz. Burada sporcularimiz, federasyonumuz ve bakanligimiz olarak iç içe, bir bütün olarak hazirlandik. Herkes bizler için seferber oldu. Azerbaycan’da ülkemizi en iyi sekilde temsil ederek ülkemize güzel haberler ile dönmek istiyoruz” dedi.



Soner Demirtas: “Hedefimiz kotalarda 4’te 4 yapmak"

Serbest stil 74 kilogramda mücadele eden milli sporcu Soner Demirtas ise, “Uzun yillar ülkemi gururla temsil ettim. Avrupa sampiyonluklarim var. Olimpiyat üçüncülüklerim var. Olimpiyat elemeleri için Azerbaycan’a gidecegiz. Bizimkisi 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari için kota turnuvasi olacak. Kotayi almak istiyoruz. Ülkemi en güzel sekilde temsil etmek istiyorum. Güzel hazirlandik. Zor bir turnuva olacagini biliyoruz. Buna göre çalistik. Paris Olimpiyatlari’na kota alabilmek için elimden gelenin en iyisini yapacagim. Burada üçüncü kampimizi tamamladik. Buradan önce Yasar Dogu Turnuvasi ile Avrupa sampiyonamiz oldu. 31 yil aradan sonra Serbest Milli Takimimiz sampiyon oldu. Takim ve bireysel olarak güzel performans sergiledik. Kastamonu’nun atmosferi bize iyi gelmisti. Azerbaycan’a, Kastamonu’nun güzel atmosferi ile gidecegiz. Hedefimiz kotalarda 4’te 4 yapmak. Insallah güzel sonuçlarla ülkemize dönecegiz” diye konustu.



Abdullah Toprak: “Insallah Azerbaycan’da vize, Paris Olimpiyatlari’nda da altin madalya almak nasip olur”

Ekip olarak ellerinden geleni yapacaklarini aktaran milli güresçi Abdullah Toprak da, “Güzel bir hazirlik kampi geçirdik. Umarim hayallerimizi kurdugumuz gibi dileklerimiz de gerçeklesir. Insallah ilk olarak Azerbaycan’da vize, daha sonrasinda ise Paris Olimpiyatlari’nda altin madalya almak nasip olur. Önce vizeyi alalim. Su anda 18 yasinda olup da olimpiyat kotalarina giden var mi bilmiyorum ama en genç ben gidecegim diye düsünüyorum” seklinde konustu.



Osman Göçen: “Paris olimpiyatlarinda ülkemi temsil etmek, altin madalyayi almak istiyorum”

Basarili güresçi Osman Göçen de bu sene Avrupa sampiyonasinda bronz madalya kazandigini hatirlatarak, "Altin madalyayi kil payi kaçirdim. 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda ülkemi temsil ettim. Yine olimpiyatlar öncesinde kalifikasyonlarda olimpiyat vizesi almistim. Pazar günü maçim var. Insallah ilk kalifikasyonda vizeyi alarak Paris Olimpiyatlari’nda ülkemi temsil etmek, altin madalyayi almak istiyorum. Bu sene dördüncü kampimizi yaptik. Çok iyi bir hazirlik kampi geçirdik. Güzel antrenmanlar yaptik. Yola çikiyoruz. Dua bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA