Erzurumspor FK - Giresunspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 28. haftasinda Erzurumspor FK sahasinda Giresunspor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan teknik direktörler açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, çok genç oyuncularla ligde mücadele ettiklerini ifade ederek, “Biz Giresunspor olarak zaten küme düstük. Ama her seye ragmen genç oyuncularimizla bu ligde mücadele etmeyi, pozitif futbol oynamayi, iyi futbol oynamayi ögretmeye çalisiyoruz oyuncularimiza. Bugün de bunlardan bir tanesini oynadik. Gayet de kendileri de zevk aldiklari bir karsilasma oldu. Tabii gücümüzün yetmedigi yerler de oldu. Çok genç oyuncularimizdan dolayi oyunun bazi bölümlerinde biraz sikintilar yasadik. Ama genel anlamda biz taktiksel anlamda da fizik güç anlaminda da rakibi elimizden geldigi kadar rakibimize mücadele etmeye çalistik. Yine söylüyorum genç oyuncularimiz 17, 19 yaslarinda. Gelecekte Türk futbolunda ve Giresunspor’da çok iyi yerlerde olacaklar insallah. Onlara da dogru futbol oynamayi, futbolun güzelliklerinden yana olmayi, sahada iyi mücadele etmeyi, taktiksel anlamda taktiksel disipline uymayi, bunlarla ilgili de katkilari yapmaya çalisiyoruz. Bugün bizim adimiza güzel bir karsilasma oldu diyebilirim. Öne geçtik, devreyi 1-0 önde kapattik. Genel anlamda maça baslamadan önceki düsüncelerimizi özellikle üçlü defans kurgusu içerisindeki oynayan rakibimize karsi stoper bosta birakarak özellikle Mustafa Yumlu’yu bosta birakarak diger oyunculara ve alan ve adam markajini iyi yaptik. Bunda da basarili olduk. Çok oyun sansi vermedik rakibimize. Çok pozisyon da vermedik isin dogrusu. Öne geçtik. Ikinci yarida çok önlem almamiza ragmen veya çok uyarmamiza ragmen kafa vuracak tek oyuncu Sader Mustafa oldugunu üzerine basa basa anlatmamiza ragmen maalesef bir adam paylasim hatadan golü yedik. 1-1 oldu. Sonra da ikinci golü yedik. Tabii genç oyuncular olunca oyunu çevirmek, 2-1’den sonra oyunu çevirmek gerçekten çok zor oluyor. Ama yine söylüyorum biz oyuncularin oynadigi oyunu, ortaya koyduklari performans, sonuçta bunlar yine söylüyorum, genç oyuncular ve bir sehri temsil ediyorlar. Kolay bir yük de degil yani bu onlar açisindan da. Onlar da sahada ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorlar. Kalan alti haftamiz var. O alti haftayi da ayni anlayisla ayni sekilde onlara bir seyler ögreterek, yapabiliyorsak maç kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Erzurumspor’u da tebrik ediyoruz. Bir galibiyet aldilar. Onlara da basarilar diliyorum" dedi.



Hakan Kutlu: "Sonuna kadar savasacagiz"

Giresunspor karsisinda aldiklari galibiyetten dolayi oyuncularini tebrik eden Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, “Son oynadigimiz maçtan sonra hedefimizi play-off olarak koymustuk. Ama alttan da bir an önce matematiksel olarak kurtulmamiz gerekiyordu ki, dün de ondan önceki gün oynanan maçlarda alttaki rakiplerimiz puan almisti. O yüzden bizim için bu maçin degeri bir kat daha artti. Mutlaka kazanmamiz gerekiyordu. Bu maçlar çok zor olur. Çünkü karsimizda isteyen, çok kosan, mücadele eden genç bir takim var. Ilk yari biraz daginiktik ama ikinci yari istenen futbolu oynar kazandik. Aslinda 43 puanimiz var. Silinen üç puanimizi da eklersek. Ama gerçekçi olarak baktigimiz zaman 40 puanimiz var. Önümüzde çok çok önemli bir maçimiz var ve çok önemli alti tane maçimiz var. Play-off demistik, bugünkü maçta biraz daha pekistirdik. Insallah elimizden geleni yapip oraya ulasmaya çalisacagiz. Giresunspor için de bir seyler söylemek istiyorum. Gerçekten önemli bir camia. Benim de çok büyük zevkle daha önce çalistigim bir camia. Ama ne yazik ki, Türk futbolu da iyi yönetilemeyen kulüplerin, iste sikintisini yasayan bir kulüp. Baslarinda onlari sahiplenen bir hocalari var. Serhat abi benim, eski takimdan, arkadasim, abim diyeyim. Onu da tebrik ediyorum ve tesekkür ediyorum. Onun su an göstermis oldugu durusa bir kisilige. Çünkü her hoca durmaz yani. Çünkü onun da bir kariyeri var ve kariyerinde oynadigi çogu maçta ne yazik ki maglubiyetle ayrilmak zorunda. Ona da hem Türk futbolu adina hem kendi adima tesekkür ediyorum. Zemin olarak da ben daha önce de bizim saha çalisanlarimiza, stat personelimize tesekkür etmistim. Erzurum’da nihayet kisin sonu geldi. Ama sahamiz o kadar çetin bir kis yasanmasina ragmen hala Türkiye’nin en iyi zeminleri arasinda. Onlar da ayri bir tesekkür hak ediyor. Taraftarimiz ayri bir tesekkürü hak ediyor. Oyuncularimiz hep zaten iki yila yakindir söylüyorum, önemli bir durus sergiliyorlar. Alti maçta elimizden geleni yapacagiz. Insallah ilk koydugumuz hedefi biraz geride biraktik. Tabii matematiksel olarak degil ama önemli bir puan farkimiz var. Ikinci yari ulasirsak ne mutlu bize. Ilk alti içinde oynayan, ilk yedi içinde bulunan takimlarla çogu maçimiz. Ama tabii bunun da hem avantaji var hem de dezavantaji var. Maglup edebilirsek bizim için çok büyük bir arti kazandirir. Onlar üç puan kaybettigim haftada biz üç puan almis oluruz. Ama tabii ki güçlü rakipler gerçekçi de olmak gerekiyor. Dedigim gibi sonuna kadar savasacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA