Selahattin Baki Açiklamasi 'Dün Gerçekten Bambaska Bir Fenerbahçe Görüntüsü Çizdik'

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Adana Demirspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, dün düzenlenen Fenerbahçe Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’nda bambaska bir Fenerbahçe görüntüsü çizdiklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda Fenerbahçe, konuk ettigi Adana Demirspor’u 4-2 maglup etti. Mücadelenin ardindan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, gündeme dair basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Dün düzenlenen Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’ndan bahsederek sözlerine baslayan Baki, “Dünyanin her yerinden gelen taraftarlarimiz vardi. Bambaska bir camiayiz. Çok sevdigim bir söz vardir ’kan bagi sizi akraba yapar ama sadakat aile yapar’ diye. Dün gerçekten bambaska bir Fenerbahçe görüntüsü çizdik. Her karar verdigimiz konunun içinde baska dinamikler aktif oluyor. Bizim güvendigimiz yol haritasinda onlar da bize güvendiklerini gösterdiler ama bundan sonra da yanimizda olmalarini istiyoruz" seklinde konustu.



“Savcilarin göreve çagirilmasina biz pek anlam veremedik”

Galatasaray Baskani Dursun Özbek’in yaptigi açiklamalarla ilgili düsüncelerini aktaran Selahattin Baki, “Rakip takim baskani konusmus, cevap vermek gerekiyor. Dünkü aile toplantimizda konusulanlarla ilgili ’Cumhuriyet savcilarini göreve çagiriyorum’ gibi laflar etmis. Biz buna pek anlam veremedik. Çünkü biz daha önce defalarca herkese ispat ettigimiz gibi bizim baskanimiz ve yönetim kurulumuz bilgiye ve belgeye dayali konusuruz. Biz de böyle mafyamatik üslup, bos tehdit gibi seyler yoktur. Baskanin ne demek istedigini en iyi o zat biliyordur. Simdilik bu kadarda birakip konuyu rafa kaldirmakta fayda görüyorum. Muhtesem bir camia refleksi, herkese tekrardan tesekkür ediyorum" diye konustu.



“Muhtesem taraftarimiza çok tesekkür ediyorum”

Oynanan mücadeleyle ilgili düsüncelerini aktaran Selahattin Baki, “Zaman zaman gerilim hattina düssek de o gerilimi yasasak da kazanmayi bildik. O eski kirilgan Fenerbahçe’yi arayanlar çok bekler demistim. Irfan Can’imiz bugün hata yapti, cani sag olsun. Tribün önce onu, sonra takimi, sonra da teknik direktöre destegi verdi, tüm sinerji lehimize degisti. Zorlasan bir maçi alip yolumuza devam etmeyi bildik. Muhtesem taraftarimiza çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

“Avrupa’da son 16’yi geçmis ne kadar takim varsa hepsinin maçi ertelendi”

7 Nisan’da oynanmasi planlanan Süper Kupa maçiyla ilgili konusan Baki, "Sayin Erol Bilecik’in söylediklerinin üzerine bir sey eklemeye gerek yok. Artik sasirmamakla beraber ilginç buldugumuz bir sey var. Su an bizim pozisyonumuzda olan Avrupa’da son 16’yi geçmis ne kadar takim varsa hepsinin maçi ertelendi. Sirf Fenerbahçe antipatisiyle hareket eden TFF’nin bu yaptigina artik sasirmiyoruz ama bu kadar vatan millet Sakarya nidalari attiktan sonra, Avrupa’da bizi temsil eden tek takim sizsiniz dedikten sonra israrla bizim maçimizin tarihini degistirmemesi ilginç” sözlerini kaydetti.

Maç bitiminde mixed zone alaninda yasanilan tartismaya ilgili ise Baki, "Onunla alakali konusmak için erken, o olayin dibine inmek lazim. Daha sonra Murat Sancak, Metin Korkmaz, ben ve Burak Kizilhan olaylarin bir kismina sahitlik ettik. Dibine indikten sonra konusmak saglikli olur" dedi.

Kaynak: İHA