Fernando Santos Açiklamasi 'Besiktas'i Hak Ettigi Yere Tasiyacak Bir Proje Için Buradayim'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, son haftalarda alinan sonuçlardan memnun olmadigini ancak Besiktas’i hak ettigi yere tasiyacak bir proje için bu görevi kabul ettigini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda Besiktas, deplasmanda RAMS Basaksehir ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, topa sahip olan ve hücuma yönelik oyun oynamayi planliyorduk. Bunu basaramadik. Golü de bulduk. Rakibimize firsat vermedik. Onlar da sabirli oynadi. Ikinci yarida maçi bitirmek için sansi yakaladi. Skoru 2-0 yapabilirdik ama olmadi. Maçin son anlarinda rakibin sahasinda kalip onlari çikarmayarak maçi tamamlayabilirdik fakat bunu yapamadik. Hayal kirikligi yasiyoruz. Kazanmayi çok istedik ama olmadi" ifadelerini kullandi.

"Bu takimin neye ihtiyaci oldugunu net olarak biliyorum"

Son haftalardaki sonuçlardan memnun olmadigini ancak Besiktas’in teklifini gelecek sezonun projesi için kabul ettigini hatirlatan Fernando Santos, "Takimdaki bazi seylerin de iyiye gittigini söyleyebilirim. Bu takimin gelecek yil neye ihtiyaci oldugunu net olarak biliyorum. Birlik olmaliyiz. Taraftar da mutsuz ama sampiyonluga yürüyen takimi yapmak için nelere ihtiyacimiz oldugunu biliyorum. Kariyerimde bu tarz durumlarla karsilastim. Oralarda da bunu basardim. Bunun için inanmamiz gerekiyor. Besiktas’i hak ettigi yere tasiyacak bir proje için buradayim. Besiktas bir proje olusturmazsa sikinti yasar. Yönetim baska bir hoca düsünürse bazi seyler farkli olabilir ama ben onlara inaniyorum, onlar da bana inaniyor. Besiktas’i hak ettigi yere tasiyacak bir proje için buradayim. Besiktas bir proje olusturmazsa sikinti yasar" seklinde konustu.



“Takimin ne halde oldugunu herkes biliyordu”

Tecrübeli çalistirici, son 4 müsabakada galibiyet elde edilememesi ve etkili bir oyun ortaya konulamamasinin takimdaki gelecegini etkileyip etkilemeyecegiyle alakali gelen bir soruya, “Bu tamamen bana bagli degil. 1.5 yillik sözlesmeye imza attim. Buraya proje için geldim. Bu sadece bu sezon için degil. Bu sezon en iyi sekilde ligi bitirmek ve Türkiye Kupasi’ni alma hedefiyle geldik. Bu takim benden önce 4 hoca degistirdi. Bunun bilincindeydim. Takimin ne halde oldugunu herkes biliyordu. Önümüzdeki yilin projesi için buraya geldim. Önümüzdeki yili planliyoruz. Önümüzdeki yil Besiktas ligde ve kupada sampiyonluga oynasin ve savassin istiyoruz” cevabini verdi.

“Bu takimin gelecek yil neye ihtiyaci oldugunu net olarak biliyorum”

Özellikle gelecek sezon için birlik ve beraberlik çagrisi da yapan Santos, “Sonuçlardan asla mutlu degilim. Takimdaki bazi seylerin de iyiye gittigini söyleyebilirim. Bu takimin gelecek yil neye ihtiyaci oldugunu net olarak biliyorum. Birlik olmaliyiz. Taraftar da mutsuz ama sampiyonluga yürüyen takimi yapmak için nelere ihtiyacimiz oldugunu biliyorum” dedi.

69 yasindaki teknik adam, Yunanistan Milli Takimi’ndan teklif almadigini ve su an tek odak noktasinin Besiktas oldugunu da sözlerine ekledi.

“Semih büyük bir sok yasadi”

Genç futbolcu Semih Kiliçsoy’un, A Milli Takim aday kadrosuna davet edildikten sonra Ümit Milli Takim’a gönderilmesiyle büyük bir sok yasadigini aktaran Fernando Santos, “Kolay degil. Çok heyecanli gitti. Milli takimla seyahat edememis olmasi ve kadroya girememesi Semih’i üzdü. Idmanlara daha fazla katilabilirdi. Ancak güçlü kalacak. Semih ile konustuk. Moralini yükseltmesi ve daha güçlü olmasi önemli. Milli takimda yerini saglamlastiracak bir performans göstermeli” cümlelerine yer verdi.

Santos, ayrica Semih’in ne net bir 9 numara ne de net bir kanat oyuncusu olmadigini da dile getirerek, “Buraya geldigimde genelde kanat oynuyordu. Onu santrfor olarak da oynattim. Semih net bir 9 numara ne de tam bir kanat. O bir hücumcu. Sol kanatta da kanat oyuncularinin özelliklerine sahip degil. Inanilmaz bir bitiriciligi var. Özel bir futbolcu. Bitiriciligi inanilmaz” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA