Dünya Ve Olimpiyat Sampiyonu Ismet Atli Kabri Basinda Anildi

Dünya ve olimpiyat sampiyonu, Türkiye Gazetesi yazari Ismet Atli, vefatinin 10. yilinda Adana’nin Kozan ilçesindeki kabri basinda düzenlenen törenle anildi.

Adana’nin Kozan ilçesinde 1931 yilinda dogan Ismet Atli, 29 yasindayken 1960 yilinda Italya’nin baskenti Roma’da düzenlenen Dünya Olimpiyat Sampiyonasi’nda Iranli yenilmez denilen rakibini yenerek Olimpiyat sampiyonu oldu. Spordaki basarilarinin yani sira Türkiye Gazetesi’nde yazarlik yapmasi ve siirleri ile de ön plana çikan Atli, yazdigi kitapla gelecek nesillere örnek oldu. Ismet Atli, vefatinin 10. yilinda bugün Kozan ilçesindeki kabri basinda düzenlenen programla anildi. Programa Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü, Türk Güres Vakfi Adana Sube Baskani Mustafa Dönmez, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürsat Gültekin, Kozan Belediye Baskanligi seçiminde birinci sirada gelen Mustafa Atli, Ismet Atli’nin kardesi Hüseyin Atli, Atli ailesinin yakinlari, güresçiler, sporcular ve vatandaslar katildi.

Programda Kur’an-i Kerim okunarak, dua edildi.

Programda konusan Mustafa Atli, Kozan’a yeni bir “Ismet Atli Er Meydani” yapilacagini ve ata sporunda Kozanli gençlerin basarisinin artmasi için tüm sporcularin desteklenecegini kaydetti.

Ismet Atli’nin milliyetçiligi ve cesur durusuna deginen Atli, yeni nesillere örnek bir insan oldugunu vurguladi.

Türk Güres Vakfi Adana Sube Baskani Mustafa Dönmez ise, "Ismet Atli, çaliskanligi, spora olan öncülügü, gençlere olan destegi, gazeteciligi ve ülkesine olan sevdasi ile Devlet Üstün Hizmet Madalyasi almis bir büyügümüzdür” dedi.

Kaynak: İHA