Abdullah Avci Açiklamasi 'Sorumluluk Sahibi Insanlar, Sorumlu Davranacaklar'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Konyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Futbolun bütün paydaslari; sizler, bizler, teknik adamlar, antrenörler, futbolcular, yöneticiler, baskanlar, dilimizi, üslubumuzu degistirmedigimiz sürece kalbimizi, gönlümüzü de degistiremeyecegiz. Bu sorumluluk sahibi insanlar, sorumlu davranacaklar" dedi.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda deplasmanda karsilastigi Konyaspor’u 3-1maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Milli takim arasi, 17 günlük bir aradan sonra oynanan maç. Her seyden önce bir kere oyunu özlemisiz. Oyunu konusup, oyunun içinde kalmayi, oyunu gelistirmeyi, oyuncuyu gelistirmeyi, saha içinde kalmaya ben ve ekibim devam ediyor olacagiz. Bizim hedefimiz lig üçüncülügü. Bunun için sonuna kadar saglikli bir sekilde mücadele ediyoruz. Özellikle oyuncularin son iki haftalik süreçte sadece biz degil tabii, Türk futbolunu da yakindan ilgilendiren süreci, net bir sekilde yasamis bulunuyoruz. Bunun için de oyuncularimizi net bir sekilde, bunun içinden çikartip, onlarin mutlu oldugu alanin saha, sahadaki oyun ve skor alabilmek oldugunu, motivasyon amaçli birebir görüsmelerde bunlari ifade ettik. Sonra da sahada ne yapacaklarina baktik. Bugün oyuna döndügümüzde, Konyaspor hem sehir olarak hem de futbol kültürü olarak, tarihi olarak çok önemli bir futbol sehri. Bugün belki bulundugu durum kadro kalitesi, oyun kalitesini göstermiyor ama buradan da saglikli biçimde çikacaklar diye düsünüyorum. Oyundaki üstünlügümüz son derece saglikli biçimde gidiyordu. Sonrasinda harika bir vurus, oyunun aslinda senaryosu böyle birden degisti. Bundan sonraki süreçte Konyaspor topa daha fazla sahip oldu. Çünkü o sorumlulugu ve geride oldugu için bu riskleri alacakti. Düzgün ayaklari var. Topa da sahip olabiliyorlar. Bizim bu bölümde belki rakibe pozisyon vermedik ama bu bölümde, rakibi ikinci bölgede de beklerken, baskilarimizi daha sert, sirtinda giderek rakibi daha çok geriye püskürtmemiz gereken yerde biraz da bu baskilardan uzak kaldik. Ikinci yarida yakaladigimiz penalti, rakip artik tamamen riskleri aldigi, kenar ortadan yaptigi pozisyonda da bir formasyon degisikligi yaptik orada. Top rakipteyken iki stoperin arasina soktuk. Sonra 5-4-1’e döndük. Kenar ortasi çok fazla gelmeye basladi.

Sonra Taxiarchis oyuna girip, harika bir vurus yapti. Bugün itibariyla üçüncülük hedefi için, kazandigimiz için son derece mutluyuz. Konyaspor, iyi bir takim. Bugün kazanmayi hak ettik. Harika goller oldu. Harika bir galibiyet oldu. Oyuncularimi tebrik ediyorum" seklinde konustu.



"Sorumluluk sahibi insanlar, sorumlu davranacaklar"

Abdullah Avci, Trabzonsporlu futbolcularin golü bulduktan sonra oyunu sogutmaya çalistigiyla ilgili soru üzerine, “Biraz evvel konusmamin basinda Abdullah hoca ve ekibi bu zamana kadar ki çok net bilmeniz lazim, oyun ve oyunun içinde kalip, oyunu gelistirmek ve oyuncuyu gelistirmekle ilgili bir ifade kullandim. Bu süreç bundan sonra böyle devam edecek. Söyle bir sey var. Bütün yasanan olaylarla ilgili bunu söylüyorum ama bir hiçbir sekilde, bu bizde baslik veya manset olmuyor. Futbolun bütün paydaslari; sizler, bizler, teknik adamlar, antrenörler, futbolcular, yöneticiler, baskanlar, dilimizi, üslubumuzu degistirmedigimiz sürece kalbimizi, gönlümüzü de degistiremeyecegiz. Bu sorumluluk sahibi insanlar, sorumlu davranacaklar. Dillerimizi degistirirlerse o zaman her sey daha güzel olacak. Bu oyunun, bu futbolun güzel ve gelistirmek ve iyilestirme yönü var. Her sartta futbol oynadik. Onun için ben bu tarafindan bakiyorum. Bu bizim yaptigimiz bir eylem degil. Bunu herkesin de bir sekilde destek oldugu, eylem midir denir, bir durus mu denir ben o tarafiyla hiç ilgilenmedim. Bugün söyle bakabilirim. Biraz evvel yayinci kurulusta söyledim. 17 gün sonra maç oynadik. 9 gün sonra bir maç daha oynayacagiz. Bir futbol takimi için ritimler açisindan, maç oynama açisindan, oyundaki devamliligi saglamak açisindan, saglikli bir durum degil. 26 günde iki maç. TFF, rica ediyorum, sezon basi planlamalari yaparken takvimler bunun üzerine dururlarsa bu son derece saglikli olur. Futbol, bizim için de, Konyaspor için de bir baskasi için de dogru bir süreçtir. Simdi 9 gün sonra bir maç daha oynariz kendi sahamizda. Dedigim gibi sorumluluk sahibi insanlar, dillerini, üsluplarini degistirirlerse, bütün paydaslar bu oyundan güzel faydalanabiliriz diye düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA