Göztepe'de Süper Lig'in Mimari Açiklamasi Stanimir Stoilov

Trendyol 1. Lig’de Göztepe’nin basinda 20 maça çikan Teknik Direktör Stanimir Stoilov, 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 maglubiyet alarak sari-kirmizililarin Süper Lig’e yükselmesinde en önemli payin sahibi oldu. Bulgar teknik adam, maç basina 2.3 puan ortalamasi tutturarak da önemli bir basariya imza atti.

Trendyol 1. Lig’de sezona Sirp teknik adam Radomir Kokovic ile baslayan Göztepe, ilk 3 haftada 2 maglubiyet ve 1 beraberlik alarak kötü bir baslangiç yapti. Daha sonra çikisa geçen sari-kirmizililar, 40 yasindaki çalistirici ile üst üste oynadigi 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlige imza atarak önemli seri yakaladi. Bu sonuçlara ragmen 11. haftada Kocaelispor ve 12. haftadaki Erzurumspor FK maglubiyetleri yol ayrimini kaçinilmaz hale getirdi.

Stoilov geldi, sampiyonluk geldi

Radomir Kokovic’ten sonra bosalan teknik adamlik görevine tek aday belirleyen Göztepe, önemli bir proje ve hedefler sunarak Stanimir Stoilov’un kapisini çaldi. Yapilan görüsmeler sonucunda Bulgar teknik adamla anlasan sari-kirmizililar, 57 yasindaki çalistiriciyi takimin basina getirdi. 13. haftada göreve baslayan ve takimi 6. sirada devralan Stanimir Stoilov, iyi bir performans ortaya koydu. Sari-kirmizililarla 20 maça çikan 56 yasindaki teknik adam, 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti.

Bulgar teknik adam yönetiminde 46 puan toplayan Göztepe, maç basina da 2.3 puan ortalamasi tutturarak takimin Süper Lig’e çikmasinda önemli pay sahibi oldu.

Kaynak: İHA