Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz'dan TFF'nin Belirledigi Seçim Tarihine Destek

Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçim için belirledigi 18 Temmuz tarihine destek vererek, "Seçim tarihini dogru buluyorum. Burada yasanacak kaos sürecinin milli takimimiza da yansiyacagi gerçegini görmezden gelmememiz gerekiyor. Sorumlulugumuzun farkinda olmamiz ve Türk futbolu adina bu bilinçle hareket etmeliyiz" dedi.

Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) seçimli genel kurulu 18 Temmuz’da yapma kararini desteklediklerini söyledi.

Sürecin saglikli bir sekilde tamamlanmasi konusunda tüm kulüplere büyük sorumluluk düstügünü belirten Yilmaz, "Sezon boyunca futbolu futbol yapan tüm hatalari arkada birakip, gelecek güzel yarinlar için ortak payda da hareket etmemiz gerekiyor. Bu iklimin olusturulmasi adina en büyük görev de tüm futbol paydaslarimiza düsmektedir. Baskanimiz Mehmet Büyükeksi göreve geldigi günden bu yana sadece günü kurtarmak adina degil yarinlar adina da büyük çaba ve hizmetler de bulunmustur. Göreve gelir gelmez basladigi ilk nokta altyapilar ve akademi üzerine olmasi bile bazi seyleri özetlemektedir. Maddi konularda bu kadar zor günler geçiren kulüpler için önemli bir yayin anlasmasina imza atmayi basarmistir. Bununla birlikte yabanci fonundan kulüplerin aldigi pay, vergi ve sosyal güvenlik primini düzenli ödeyen kulüplere geri ödenmektedir. Bu da özellikle alt yas gruplarimizin gelisimi adina sevindirici bir yenilik olmustur. Sponsorluk anlasmalariyla da kulüplerimiz bir nebze de olsa nefes alabilir hale gelmistir. Önümüzdeki süreçte Avrupa Sampiyonasi’na katilacagimizi da göz önünde bulundurmamiz gerekiyor. Seçim tarihini dogru buluyorum. Buradaki yasanacak kaos sürecinin milli takimimiza da yansiyacagi gerçegini görmezden gelmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Sorumlulugumuz çok büyük"

Süper Lig’deki tüm kulüp baskanlarinin büyük bir sorumluluk içerisinde oldugunu ifade eden Yilmaz, Türk futbolunun gelismesi için kaostan uzak durulmasi gerektigini belirterek sunlari söyledi:

"Hepimizin istedigi sey adalet. Ama bunu ararken bir digerimizin hakkinin yenilmesi bizleri mutlu etmemeli. Sorumlulugumuz çok büyük, sorumlulugumuzun farkinda olmamiz gerekiyor ve Türk futbolu adina bu bilinçle hareket etmeliyiz. Tüm kulüplerimize, hakemlerimize ve federasyonumuza geride kalan dört maçlik süreçte gönülden basarilar dilerim. Türk futbolunun yarinlarina dair kulüplerimiz 18 Temmuz’da karar vermelidir."

Kaynak: İHA