Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Sampiyon Boksörlerle Bir Araya Geldi

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Büyükler Avrupa Boks Sampiyonasi’nda 3 altin ve 1 bronz madalya elde eden boksörler Buse Naz Çakiroglu, Busenaz Sürmeneli, Samet Gümüs ve Büsra Isildar ile bir araya geldi.

Sirbistan’in ev sahipliginde 18-28 tarihleri arasinda düzenlenen Büyükler Avrupa Boks Sampiyonasi’nda milli boksör Buse Naz Çakiroglu üçüncü kez Avrupa’nin zirvesinde yer alirken, Avrupa sampiyonalarinda iki bronz madalyasi bulunan Busenaz Sürmeneli kariyerindeki ilk Avrupa sampiyonluguna ulasti. Büyükler kategorisinde katildigi ilk Avrupa Sampiyonasi’nda altin madalyanin sahibi olan bir diger milli boksör Samet Gümüs ise Türkiye’ye bu seviyede erkeklerde 13 yil aranin ardindan ilk altin madalyayi kazanan boksör olarak tarihe geçti. Bir diger boksör Büsra Isildar ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

Tarihi basarilara imza atan boksörler Fenerbahçe Baskani Ali Koç ve yöneticilerle bulustu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Toplanti Odasinda gerçeklesen ziyarette Fenerbahçe Ali Koç ve Genel Sekreter Burak Çaglan Kizilhan ile Yöneticiler Ilker Dinçay ve Can Gebetas, boksörleri ve teknik ekibi tebrik etti. Ziyarette Fenerbahçe Amatör Subeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, Boks Sube Sorumlusu Selahattin Atasever ile antrenörler Nazim Yigit, Cahit Süme ve Selim Vinçoglu da yer aldi. Boksörler kazandiklari madalyalari baskan Koç’a takdim etti.

Ali Koç: "Insallah bu basarilar olimpiyatlarda üstüne koyarak devam edecek"

Avrupa Boks Sampiyonasi’nda kazanilan basarilardan dolayi yasadigi mutlulugu dile getiren Baskan Koç, "Boks subemizin basarilari yillardir devam ediyor. Insallah bu sene de olimpiyatlarda üstüne koyarak devam edecek. Kotalar tek tek geliyor. Hocalarimiza çok tesekkür ediyoruz. Tabii takim sporlari gibi degil, her boksörümüzün ayri hocalari var, ayri emekleri var, ayri ter var. Insallah Allah yolumuzu açik eder, sansimiz bol olur. Sans da çok önemli. Insallah bayragimiz en yüksekte havalandirilir. Sadece boksörlerimiz degil, Türkiye’yi temsil eden tüm atletlerimiz. Hem ülkemiz için hem Fenerbahçe’miz için olaganüstü basarilarla geçen bir olimpiyat diliyoruz. Bu ülkedeki herkesin dileyecegi, hemfikir olacagi konulardan bir tanesi. Ülkede herhalde hemfikir olunabilecek yegâne konulardan biri uluslararasi basarilar. Allah yolumuzu açik etsin, sansimiz da bol olsun. Rakiplerimizi tek tek devirerek bayragimizi en yüksekte dalgalandiralim, o kürsüde de en iyi madalyalari alalim. Ben hepinize tesekkür ediyorum çünkü hem ülkemizi hem de Kulübümüzü layikiyla temsil ediyorsunuz. Insallah bu sekilde temsil etmeye devam edersiniz. ‘Altin madalya getirirseniz ne dilerseniz dileyin bizden’ dedik. Bu çok riskli ve iddiali bir söylem. Ama inandigimiz için söylüyoruz. Dua edecegiz. Sözümüz yerde kalmasin. Agustos ayi sonunda madalyalar geldigi zaman nice basarilari kutlayacagiz. Hocalarimiza da çok tesekkür ediyorum. Sag olun, var olun. Siz sadece hoca degilsiniz, aile gibisiniz. Kolay degil. Çok sabir isteyen, saatlerce çalisma isteyen, yeri geldigi zaman acilari yönetmeyi bilmeniz gereken bir spordan bahsediyoruz. Bu sefer özellikle boks subemizde birden fazla basariyi burada kutlayacagimiza inaniyorum. Sizinle iftihar ediyoruz. Iyi ki varsiniz, iyi ki Fenerbahçe’desiniz. Insallah daha nice yillar Türk boksuna ve Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam edersiniz. Insallah siz bize biz de size sans getiririz, beraber nice sampiyonluklari kutlariz” dedi.

Kaynak: İHA