Bakan Isikhan, Sendika Baskanlariyla Futbol Maçi Yapti

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, sendika temsilcileriyle hali sahada futbol maçi yapti.

Bakanligin tesislerindeki hali saha maçinda Bakan Isikhan, Bakan Yardimcilari Faruk Özçelik, Ahmet Aydin, Lutfihak Alpkan, HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Önder Kahveci, TISK Genel Sekreteri Akansel Koç, TÜRK-IS Genel Baskan Yardimcisi Irfan Kabaloglu, Çalisma Genel Müdürü Mehmet Bas, basin mensuplari ve bakanlik çalisanlariyla birlikte ter döktü. "Emek Spor" ve "Dayanisma Spor" arasinda geçen dostluk müsabakasinda maç 7-7 sonuçlandi. Takimlarin formalarinda ise "Emek kutsaldir" ve “Alin teri kutsaldir" ifadelerine yer verildi.



"Dayanismanin, birlikte olmanin güzelligi burada"

Karsilasmayla ilgili konusan Bakan Isikhan, sabah saatlerinde 13. Çalisma Meclisinin yogun bir gündemle toplandigini hatirlatarak, paydaslariyla da bir futbol maçi yapmayi istediklerini belirtti.

Maçi yöneten hakeme de tesekkür eden Isikhan, sunlari söyledi:

"Çok güzel bir futbol oldu, kalitesi yüksek oldu. Basindan arkadaslarimiz vardi. Mahmut Baskanim penaltidan bir gol atti. Insallah gelecek yillarda da her Çalisma Meclisinde hatta 1 Mayis’ta, 1 Mayis’tan sonra bu tür etkinliklere agirlik verecegiz. Dayanismanin, birlikte olmanin güzelligi burada."

"Futbolun da ne kadar zor oldugunu gördük"

Bakan Isikhan, güzel bir ortamda Türkiye olarak burada olduklarini kaydederek, söyle devam etti:

"7-7 bitti maç ama keyfi çok fazlaydi. Tüm baskanlarima tesekkür ediyorum. 1 Mayis Emek ve Dayanisma Gününü kutluyorum, bayram havasinda geçmesini diliyorum. Su an yaptigimiz etkinlikler gibi 1 Mayis’i verimli, basarili, mutlu bir sekilde geçirecegiz Allah nasip ederse. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde çalisma hayatina yönelik tüm politikalari aktif bir sekilde hayata geçiriyoruz. Paydaslarima da çok tesekkür ediyorum. Futbolun da ne kadar zor oldugunu gördük."

HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan ise Bakan Isikhan’in futbol maçi teklifini kabul ettiklerini söyleyerek, "Bence güzel bir maçti. Her iki tarafa da tesekkür ediyorum. Keyifli zaman geçirdik" diye konustu.

Arslan, 1 Mayis’i anlamina uygun sekilde kutlayacaklarini dile getirdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Önder Kahveci, "Yasimiz 60’in üzerine çikti, 20 senedir ayagimiza top degmemisti. Bugün hali sahaya çiktik, centilmence bir mücadele verdik" dedi.

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin ise centilmenlik maçi yaptiklarini ve bunun çok kiymetli oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA