Saral, 'TFF Baskani Ve Sorumluluk Sahibi Herkes Istisnasiz Istifa Etmelidir'

Trabzonspor Kulüp Baskan Yardimcisi Taner Saral, Fenerbahçe ile oynadiklari müsabaka sonrasinda yasanan olaylarla ilgili PFDK’nin vermis oldugu cezalarin ardindan, TFF Baskani Mehmet Büyükeksi ve sorumluluk sahibi olan herkesin istisnasiz istifa etmesi gerektigini söyledi.

Baskan Yardimcisi Taner Saral, 17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan müsabaka sonrasinda yasanan olaylarla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) utanma duygusundan ve adaletten yoksun verdigi kararlarla ilgili açiklamalarda bulundu.

Saral, açiklamalarinda su ifadelere yer verdi:

“Fenerbahçe ile oynadigimiz maçin ardindan yasanan ve sadece Trabzonspor’u degil koca bir sehri linç kültürüyle bogmaya çalisan süreç bugün itibariyla artik tanimlamakta zorlandigimiz bir yere evirildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan açiklanan cezalar ne kurala ne akla ne de ahlaka sigmaz bir halde. TFF Baskani Büyükeksi ve A takimi, bugün duyurduklari cezalarla ülkemizde yeni bir kaosa neden olmustur. Trabzonspor olarak ne TFF Baskani’na ne liyakatsiz ekibine ne de belli çikar gruplarinin parmaginda oynattigi hakem camiasina en ufak bir güven kirintimiz dahi kalmamistir. Maalesef gelinen noktada isini yapan iyi insanlar dahi bu asagilik düzenin ya parçasi olmus ya da sessiz kalip koltuklarinin derdine düsmüstür. Türkiye Futbol Federasyonu, sezonun basindan beri devam ettirdigi tiyatroda bugün yeni bir perde açmistir. Bir kez daha en net sekilde ifade ediyoruz Bu sürecin bir parçasi olmadik, olmuyoruz ve olmayacagiz. TFF Baskani Büyükeksi ve avenesi milletimizin gözünün içine baka baka milyonlarca vatandasimizin futbol askini mahvetmis, toplumun ortasina nifak tohumlari ekmis ve bugün itibariyla artik kontrolünü tamamen kaybetmistir."

"Istifa etmeliler"

Saral, "Ülkemiz futbolunun girdigi bu derin komadan çikmasinin tek yolu, ilk önce TFF Baskani olmak üzere sorumluluk sahibi pozisyondaki herkesin istisnasiz bir sekilde istifa etmesidir. Eger bugün bu adimlar atilmazsa ülkemiz futbolunun yarinlari da yine bu gaspçi ekip tarafindan hiç edilecektir. Sanli Trabzonspor’un ve milyonlarca vefakar taraftarimizin hakkini bugün açiklanan kararda emegi olanlara asla helal etmiyoruz. Eger içinizde ufacik bir Allah korkusu kaldiysa, agzinizdan düsürmediginiz serefin, haysiyetin zerresi varsa artik o koltukta oturmazsiniz. Büyük Trabzonspor taraftari bilsin ki; emek hirsizlari ve sikecilerle mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA