Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Sezonu Tamamladi

Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi, Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde sezonu yedincilikle kapatirken, Play-off karsilasmalarinda da çeyrek final maçlarinda mücadele etti.

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde üçüncü defa mücadele eden Manisa’nin tek kadin basketbol takimi Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi, 2023-2024 sezonunu tamamladi. Turgutlu ekibi, sezon basindan beri hedefledigi play-off biletini de almayi basardi. Güçlü takimlarla karsi karsiya gelen Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi, sezona damga vuran pek çok maça ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atarak kadin basketbol camiasinda farkini ortaya koydu. Takim, oynadigi 30 maçtan 17 galibiyet elde ederek 47 puanla sezonu yedinci sirada kapatti. TKBL’de hedefledigi play-off karsilasmalarina da kalmayi basaran Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi, sezon boyunca Turgutlu’yu ve Manisa’yi basariyla temsil etti.

“Ayni hedefle kaldigimiz yerden devam edecegiz”

Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Istemihan Örücü, "Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nin 2023-2024 sezonunu tamamladik ve play-off’a çikma hedefimizi gerçeklestirdik. Heyecan dolu maçlari kazanarak sezona damga vurduk. Önemli tecrübeler edindigimiz bir sezon oldu. Her takim gibi bizde play-off yari finali ve final müsabakalarina adimizi yazdirmayi çok istiyorduk. Önümüzdeki sezonda da ayni hedefle kaldigimiz yerden devam edecegiz. Desteklerini her zaman gösteren, takimimizin hep yaninda olan Turgutlu Belediye Baskanimiz Çetin Akin ve Belediyespor Baskanimiz Firat Honaz’a, yönetim kurulu üyelerimize ve maçlarimizda bizleri yalniz birakmayan taraftarlarimiza çok tesekkür ederiz" seklinde konustu.



"Hedefimizi gerçeklestirdik "

Turgutlu Belediyespor Baskani Firat Honaz ise, "Üçüncü defa yer aldigimiz Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde basarili bir sezon geçirdik. Bu sezonda en önemli istegimiz play-off eslesmelerine kalmakti ve hedefimizi gerçeklestirdik. Bunun için ayrica gururlu ve mutluyuz. Biz bu takimi kurarken hem kadini hayatin her alaninda desteklemek hem de kadin cinayetlerine dikkat çekmek amaciyla kurmustuk. Bu sezonda da birçok sosyal sosyal sorumluluk projelerine imza attik ve adimizdan söz ettirdik. Manisa’nin tek kadin basketbol takimina sponsor olarak destekte bulunan; Lidya Garden City, Mosb-Med Saglikli Yasam Klinigi, Ren Girisim A.S, La Dietetica, Bulls GYM ve Turgutlu Gamali Köftecisine tesekkürlerimizi borç biliriz. Sezon boyunca çok güzel heyecanlar yasatan oyuncularimiz ve teknik ekibimize mücadeleleri ve emekleri için çok tesekkür ederim. Yollari açik, basarilari daim olsun” dedi.

Kaynak: İHA