Kocaelispor -Göztepe Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 28. haftasinda Kocaelispor’un üç penalti golüyle 3-2 Göztepe’yi maglup ettigi maçin ardindan teknik direktörler açiklamalarda bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, “Böyle bir galibiyete çok ihtiyacimiz vardi. Tüm paydaslarin bu 3 puana ihtiyaci vardi. Böyle olacagini biz de tahmin edemezdik. 2-0’dan geri dönmek de çok güzel duyguymus. Bizi çok memnun etti. Maçin ilk yarisinda sahada iyi durduk ama oyunsal anlaminda istediklerimizi iyi yapamadik. Rakibe de pozisyon vermedik aslinda. Ikinci yari dizilis ve oyuncu degisikligi yaptik. Pozisyon da bulduk. Oyunu ofansif tarafinda oynamaya basladik ama golü bulamadik. O arada ikinci golü yedik. Bir kivilcima ihtiyacimiz vardi. Ilk golün gelmesi kivilcimdi. Sonra tüm taraftarimizla, oyuncularimizla maçi birsek ikiyi istemeye basladik. Üçü bulduk. Oyuncularim adina da çok mutluyum. Yalnizca 3 puan kazandik bunun da bilincindeyiz. Kocaelispor olarak hedefimizi hep biliyoruz. O hedefe gitmek için baslangiç yaptik. Bir adim attik. Önemli olan sezon sonunda hedefe hep birlikte ulasmamiz. Ayaklarimizi yere saglam basip bundan sonraki maçlari, buradaki moral ve motivasyonu gelistirerek, tempomuzu artirarak sezon sonu hedefine ulasmak tek istegimiz. O zaman gerçek sevinci yasayacagiz ve bu maçin da anlami olacak. Mesaleyi yakmis olduk. Bugün taraftarimiza, oyuncularimiza, yöneticilerimize çok tesekkür ediyorum. Ilk defa camianin enerjisini hissetim. Bunu büyüterek devam ettirmemiz lazim. Hedefe hep birlikte gidecegiz. Galibiyette emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Böyle bitecegini tahmin edemezdik”

Takimin çikis yapma sinyali verdigini belirten Gürsel, “Futbol bir az sonuç oyunu. Ilk kivilcimi bir türlü alamiyorduk. Futbol, özgüven, cosku ve enerji olayi. Geldigimizden beri bunu yakalayamamistik. Tempo artisi vardi zaten. Çocuklar çok istediler. Cosku ve keyif aldilar. Degisikliklerimiz de tuttu. Giren ve çikan herkese tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonra böyle olur” diye konustu.

Sorulari da yanitlayan Gürsel, “Uzak hedef koymayi sevmiyorum. Yola bakmak lazim. Maç maç gidecegiz. Gerçekçi hedefimiz play-off’a da kalsak bir maçta Süper Lig’e bu takimi tasimak. Benim için geldigim günden beri amacim; finalleri oynayan, temposu ve taktigiyle iyi bir takim olmak. Bu takimi bir üst lige çikarmak hedefimizin hedefi. Bugün moral ve motivasyon anlaminda bizim için iyi oldu. Geldigim günden beri yanimizda olmayan sans bugün bizimleydi. Maçtan önce bu maçin böyle bitecegini hiçbirimiz tahmin edemezdik. Kazanmak güzel” sözlerini kaydetti.



Stoilov: “Duygusallastik ve oyun aklimizi kaybettik.

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov ise, “Bugün çok iyi oyun vardi. Özellikle bizim takim gerçekten çok iyi oynadi. Istedigimiz futbolu sahaya yansittik. Son 5-10 dakika oyun anlaminda duygusallastik. Bu nedenle de oyun akilimizi kaybettik ve defansif organizasyonumuzu kaybetmemize yol açti. Futbolda bunlar oluyor. Basimizi kaldirip önümüzdeki maçlara odaklanacagiz. Önümüzdeki maçi kazanip hedefimize ulasacagiz” dedi.

Basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Stoilov, “Kariyerimde böyle özel bir maç hatirlamiyorum. Futbolda bazen son dakikalarda kaybedersiniz. Sadece son dakikalarda duygusallastik. Istemedigimiz gollere sebep oldu. Öte yandan atmosfer çok iyiydi. Her zaman taraftarin stada gelmesi çok güzel. Futbol taraftar için oynaniyor. Bir sonraki maçta da umarim stat tekrar ful olur. Her maçimizda dolu stadyuma oynuyoruz. Buna aliskiniz. Her zaman taraftari sahaya çekmek için çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA