Kadinlar Basketbol Süper Ligi'nde Finalin Adi Degismedi

ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi finalinde Fenerbahçe ile ÇBK İçel karsi karsiya gelecek. Iki ekip son 3 sezonda finale çikma basarisi gösterdi.

ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 28 galibiyetle namaglup lider tamamlayan Fenerbahçe, play-off yari finalinde Galatasaray’i 83-66 ve 71-109’luk skorlarla yenerek adini finale yazdirdi. Sari-lacivertliler, play-off yari finalinde Besiktas’i 67-77 ve 91-64’lük skorlarla eleyen ÇBK İçel’in rakibi oldu. Güney temsilcisi normal sezonu 6. sirada tamamlamisti.

Üst üste 3. kez

Geçtigimiz sezon Kadinlar Basketbol Süper Ligi finali ve Kadinlar Euroleague finalinde kozlarini paylasan Fenerbahçe ile ÇBK İçel, bir kez daha karsi karsiya gelecek. Son 5 sezonun sampiyonu olan ve toplamda 17 kez mutlu sona ulasan sari-lacivertliler, bir kez daha sampiyonluk hedefliyor. Son yillarda basketbolda yükselisini sürdüren İçel ekibi de 4. kez final oynama basarisi gösterecek. 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarinda Fenerbahçe, final serisinde 3-0’lik seri yakalayarak sampiyonluga uzanmisti. Iki ekip üst üste 3. kez finalde karsilasacak. Sari-lacivertliler ile turuncu-lacivertliler, Avrupa kupalarinda da yoluna devam ederken, 12 Nisan’da Euroleague yari finalinde parkeye çikacaklar.

Kaynak: İHA