Ismail Kartal Açiklamasi 'Hak Ederek 3 Puan Aldik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Adana Demirspor müsabakasinin ilk 25 dakikasinda sezonun en iyi futbolunu oynadiklarini belirterek, “Hak ederek 3 puan aldik” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Adana Demirspor’u 4-2 maglup etti. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal açiklamalarda bulundu. Adana Demirspor maçina takim olarak, çok yüksek motivasyonla hazirlandiklarini söyleyerek sözlerine baslayan Kartal, “Sezonun en iyi futbolunu oynadik ilk 25 dakikada. Ilk yari istemedigimiz sekilde hatadan da gol yiyerek 1-1 bitirdik. Soyunma odasinda konustuk. Ikinci yarida oyunu domine ettik. Mücadele ile maçi kazanan Fenerbahçe oldu. Ortaya koydugumuz oyun gücüyle hak ederek bir 3 puan aldigimizi düsünüyorum. 3 puanla yolumuza devam ediyoruz. Maç basindan sonuna kadar takimi destekleyen, muhtesem Fenerbahçe taraftarina bu galibiyeti armagan ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yönetimin alacagi her türlü karara haziriz”

Fenerbahçe kongre üyelerinin futbol takimiyla ilgili yönetim kuruluna tam yetki verilmesiyle ilgili görüsünü aktaran Kartal, “Baskanimiz ve yöneticilerimiz Samandira’ya geldiler, bizimle konustular. Maçin ertelenmesini istedik. Bizi sürekli sikistiriyorlar. Bu tarihte oynamayi bize dikte ettiler. Kendi düsüncelerimizi aktardik. Kararlar yönetimimizi ilgilendiriyor. Yönetim kurulunun alacagi her türlü karara haziriz” diye konustu.



“Fenerbahçe’nin nasil futbol oynayabildigini gösterdik”

Sari-lacivertli kulüpte çalistigi dönemlerde birçok olayla karsi karsiya kaldigini belirten Fenerbahçe’nin teknik patronu, “Birçok kulüp çalistirdim. Fenerbahçe’de 3. dönemim her geldigim olayda çesitli olaylarla karsilastim. Son 3 gündür çok önemli konular vardi. Bu krizi de gayet güzel sekilde yönetmeyi bildik. Birlik, beraberlik içerisinde bu aksam taraftarlarimiza Fenerbahçe futbol takimi nasil futbol oynayabildigini, kendi güçlü oyunumuzdan taviz vermeden oynayabilecegimizi konustum. Bunu da sahaya yansitan oyuncularimi tebrik ediyorum” seklinde konustu.



“Hiç ceza almayi beklemiyorduk”

Trabzonspor maçi sonrasi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan ceza alan futbolcularla ilgili Kartal, görüsünü söyle aktardi:

“Biz hiç ceza almayi beklemiyorduk. Dünya basininda çikan haberleri okuyorsunuz. Ilk defa bizim ülkemizde böyle seyler oluyor. Ne hikmetse yine Fenerbahçe’ye karsi oluyor. Kulübün yapmis oldugu basvuru sonrasi karar ne olacak bekliyoruz. Özellikle yabanci oyuncularimiz üzgün ve karamsardi. Konusarak üstesinden geldik.”

“Krunic maça damga vurdu”

Rade Krunic’in performansiyla ilgili sari-lacivertli takimin teknik direktörü, “Krunic maça damga vurdu. Daha bu baslangiç. Adaptasyon sorunu yasiyor demistim. Burada biraz daha temas var, kaos futbolu var. Konusarak ekstra ilgilenerek, 2 hafta antrenmanlarda yükselen performansi vardi. Bugün maça damgasini vurdu. Bundan sonra da üzerine koyarak oynayacagini düsünüyorum” dedi.

Sakat oyuncularla ilgili de bilgi veren Ismail Kartal, Olympiakos maçina yetisebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA