Hikmet Karaman Açiklamasi 'Fenerbahçe'yi Yasadiklari Pozitif Yönde Etkiledi'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe’de futbol takimiyla ilgili yönetimin alacagi kararlar ve gelismelerle ilgili yaptigi açiklamada, "Fenerbahçe’nin yasadiklari bana göre takimi pozitif yönde etkiledi" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda Adana Demirspor, konuk oldugu Fenerbahçe’ye 4-2 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Bana göre iyi bir maç oldu. Tempolu bir maçti. Ikinci yarinin baslangici, yedigimiz goller hep kirilma noktalari. 3-2’den sonra her an gol an atabilecegimizi görüyorduk. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Verilen arayi en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz" diye konustu.



"Basit hatalar yapmamamiz gerekiyor"

Futbolda basit golleri yememeleri gerektigini ifade eden Karaman, "Futbol özellikle gol yediginde veya attiginda basit ucuz gol yemeyeceksin. Son 2 gole baktiginizda takimi da demoralize ediyor. Kalecimizin 3. golden sonra akli orada. 4. golde de tamamen bitirdi. Diger kaleci devam etseydi farkli da olabilirdi, o da ayni golleri yiyebilirdi. Kendi takimim olarak sampiyonluga oynayan Galatasaray ve Fenerbahçe’ye baktiginizda galibiyet sayilari, attigi goller kiyaslama yaptiginda baya bir fark var. Onun için basit hatalar yapmamamiz gerekiyor. Maçi seyredenler de iyi bir maç seyretti diye düsünüyorum" seklinde konustu.



"Fenerbahçe’nin yasadiklari pozitif yönde etkiledi"

Hikmet Karaman, Fenerbahçe’nin son dönemde yasadiklariyla ilgili gelen soruya su yaniti verdi:

"Türk futbolunda ne oldugu belli degil. Bazen ona göre de takim yapabiliyorsunuz. Fenerbahçe’nin yasadiklari bana göre takimi pozitif yönde etkiledi. Dzeko ve Tadic’in çok daha farkli, çok daha iyi oynadiklarini düsünüyorum."

Müsabakadaki kararlarla ilgili ise Karaman, "Türkiye’de hakemleri tartisirken esas tartisilmasi gereken VAR’dakiler. Bu maç özelinde konusmuyorum" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA