Vali Çiçek'ten Türkiye Sampiyonu Takima 100 Bin Lira Ödül

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye sampiyonu olan Talasgücü Belediyespor U14 takimini makaminda kabul etti. Vali Çiçek, takimi tebrik ederken, “Bu kupa, spora daha fazla destek vermemiz anlamina geliyor” diyerek 100 bin lira ödül verdi.

Valilik makamindaki ziyarete Talas Belediye Baskani ve Talasgücü Onursal Baskani Mustafa Yalçin’in yani sira Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Baskani ve TFF Kayseri Bölge Müdürü Mutlu Önal ile kulüp baskani Yunus Iloglu, yöneticiler, teknik heyet ve genç oyuncular katildi.

Burada konusan Baskan Yalçin, “Bizi davet ettiginiz için çok tesekkür ederim. 5 yil önce sporcu fabrikasi diye bir sloganla yola çikmistik. Su anda 400 sporcu ögrencimiz var. Bugünlerde Gençlik ve Spor Bakanligimiz amatör spor turnuvasiyla destek ve gelistirme çalismasi baslatiyor. Biz bunu 5 yil önce baslatmamizin gururunu yasiyoruz. U11’den U18’e kadar takimlarimiz faaliyetlerine devam ediyor. A takimimiz da Kayserispor’dan sonra sehrimizde tek profesyonel takim olmayi sürdürüyor.” dedi.

Kayseri ASKF Baskani Mutlu Önal da, Talasgücü’nün U14 takiminin Türkiye sampiyonlugunun kolay bir sey olmadigini belirterek, “Biz bunu Talas’ta iki kez yasadik. U18 takimi da dün Sivas’ta turu geçerek ilk 22’ye kaldi. Allah nasip ederse insallah orada da Türkiye sampiyonlugunu bekliyoruz. Talas bu isin basi. Mustafa baskanimdan Allah razi olsun.” diye konustu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de sözlerine takimi tebrik ederek baslarken, “Önce Talas Belediye Baskanimiza size güvendigi için tesekkür ediyorum. Gerçekten 2 yil önce geldigimden beri sporla ilgili derdimi en iyi hayata geçiren kurumlarin basinda Talas Belediyesi geliyor. Sporcu fabrikasi kurarak zaten bu düsüncemi hayata geçirmis.” seklinde konustu.

Elde edilen basarinin daha fazla destek anlamina geldigine dikkat çeken Vali Çiçek söyle konustu: “Mutlu baskanimiz da gençligin sporla ugrasmasi isini bir savas olarak görüyor ve bunu çok iyi bir sekilde yapiyor. Hocalarimizi da tebrik ediyorum. Sizler bizim gururumuz oldunuz. Basarinin olabilirliligini gördügümüzde bizim de motivasyonumuz artiyor. Sizin bu kupanizin anlami bizim spora daha çok destek vermemiz manasina geliyor. Bu kupayi gördükten sonra daha büyük destekler vermemiz lazim. Sizleri öne çikarmaliyiz. Sizin aranizdan birkaç yil içinde iyi takimlarda oynayacak arkadaslar çikacaktir. Bu ilçeyi, bu ili çok iyi sekilde temsil edecektir. O günleri heyecanla bekliyoruz. Allah sizlerden razi olsun. Ailelerinizi de tebrik ediyorum.”

Konusmalarin ardindan Baskan Yalçin tarafindan Vali Çiçek’e isminin yazili oldugu 38 numarali Talasgücü Belediyespor formasi hediye edildi.

Aksaray ve Sanliurfa’da düzenlenen gruplari geçtikten sonra Bolu’da dörtlü final oynamaya hak kazanan Talasgücü Belediyespor U14 takimi, burada da finalde Istanbul Kartalspor’u 3-1 yenerek Türkiye sampiyonu olmustu.

Kaynak: İHA