Oltalar Birincilik Için Denize Atildi

Osmaniye Surf Casting Balik Spor Kulübü tarafindan 4. Geleneksel Olta ile Balik Yakalama Turnuvasi düzenlendi.

Hatay’in Erzin ilçesindeki Burnaz Sahili’nde yapilan turnuvaya Adana, Osmaniye, Hatay ve İçel’den gelen takimlar, aksam saat 19.00’dan sabah 07.00’ye kadar kiyasiya mücadele etti. Kura çekimleriyle baslayan turnuva, balikçilarin birincilik adina oltasini Akdeniz’in mavi sularina atmasiyla sürdü. Turnuvada, resmi sirkülerdeki boyutlara göre en çok baligi tutan ilk 3’e ve en büyük baligi yakalayana ödül verildi.

İçel’den yarismaya nisanlisi Irem Saral ile birlikte katilan Asrin Parmaksiz, "İçel’den geldik nisanlimla beraber turnuvaya katilmaya karar verdik geldik yarisacagiz ne olacagini bizlerde bilmiyoruz. 4 yasimda basladim balikçiliga sonradan gelistirince Surf Casting’e de basladik. Sevgili olduktan sonra ben Irem’e ögrettim bu sporu. Daha yeni 2-3 yil oldu baslayali. Ögrenmeye çalisiyor" dedi.

Bu spora nisanlisi sayesinde basladigini belirten Irem Saral, "Ben öncesinde nisanlimin yanina geliyordum çay kahve falan içiyordum. Baktim böyle olmuyor kendime ’Sen de baliga basla’ dedim. Çok güzel bir etkinlik, egleniyoruz" diye konustu.

Balikçilik sporunun maddi anlamda pek bir katkisinin olmadigi ama maneviyat olarak dostluk ve arkadaslik anlaminda çok katkisi oldugunu söyleyen Mehmet Zafer Aykanat, "Osmaniye Surf Casting Balik Spor Kulübü’nün düzenledigi kiyidan balik tutma yarismasina, İçel’den katiliyoruz. AKOB-DER ailesi olarak 9 takim olarak katildik. Burnaz Sahili’ndeyiz suan. Insallah güzel bir yarisma olur ve biz birinci oluruz. Maddi olarak hiçbir katkisi yok. Bu hobi sayesinde çok güzel bir arkadas çevresi edindik, sosyal bir aktivitede bulunuyoruz. Genç arkadaslara özellikle tavsiye ediyorum, mutlaka bu hobinin bir uçundan tutsunlar, baslasinlar. Seveceklerinden eminim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA