Antalyasporlu Milli Yüzücülerden Bulgaristan'da 4 Madalya

Bulgaristan’in Karadeniz kiyi seridinde yer alan Burgaz kentinde gerçeklestirilen 11. Swimming Talent Cup’a katilan Antalyasporlu sporculardan Mevlüt Efe Güler ve Muhammed Eyüp Oya, Bulgaristan’dan 4 madalya ile ayrildi.

Bulgaristan Yüzme Federasyonu öncülügünde çesitli ülkelerin katilimi ile düzenlenen 11. Swimming Talent Cup, 26-28 Nisan 2024 tarihleri arasinda Bulgaristan’in Karadeniz kiyi seridinde yer alan Burgaz kentinde gerçeklesti. Kupaya katilan milli takimda yer alan Antalyasporlu sporculardan Mevlüt Efe Güler ve Muhammed Eyüp Oya, Bulgaristan’dan 4 madalya ile ayrildi.

Ev sahibi Bulgaristan’in yani sira Romanya, Litvanya, Sirbistan gibi çesitli ülkelerin sporcularinin da süre mücadelesi ettigi organizasyona katilan milli takimda Antalyaspor’un takim antrenörü Özkan Cantürk ile birlikte akreplerin milli yüzücüleri Boran Atasoy, Mevlüt Efe Güler, Abdülaziz Oruç, Muhammed Eyüp Oya, Deniz Keskin ve Bengisu Gürbüz yer aldi.

Dogum yili 2008 olan ve 15-16 yas grubunda yarisan kirmizi beyazlilarin basarili milli yüzücüsü Mevlüt Efe Güler, 800 metre serbest yarisini 8:26:55 ile tamamlayarak birinci oldu. Ayni yarisi 8:33:27’lik derece ile Mevlüt Efe’nin hemen ardindan tamamlayan bir diger Antalyaspor’lu yüzücü Muhammed Eyüp Oya ise ikinci olarak gümüs madalyayi kazandi ve böylelikle ilk iki sirayi rakiplerine kapatti.

Öte yandan 800 metrenin birincisi olan Mevlüt Efe, 400 metre serbest yarisini da 4:05:29 ile tamamlayarak ikinci oldu ve bir de gümüs madalya kazandi. Yine 400 metre mesafeye sahip olan ancak karisik stilde yüzülen yarisi 4:43:30 ile tamamlayan Muhammed Eyüp ise üçüncü sirayi elde ederek takim arkadasi Mevlüt Efe gibi madalya sayisini 2’ye yükseltti.

Kaynak: İHA