Enerjisa Üretim 3X3 Cup Turnuvasi, Aydin'da Gerçeklestirildi

Gençlerin basketbolu ve sporu sevmesi hedefiyle Enerjisa Üretim tarafindan Güler Legacy isbirligi ile gerçeklestirilen 3x3 Cup Basketbol Turnuvasi’nin ikincisi Aydin’in ev sahipliginde gerçeklestirildi. 4 farkli ilden 16 takim ve 64 sporcunun katildigi turnuvanin sampiyonu ise Çanakkale Yildizlari takimi oldu.

Türkiye’nin öncü ve lider özel sektör elektrik üreticisi Enerjisa Üretim; Çanakkale, Aydin, Balikesir ve Mugla bölgeleri kapsaminda Aydin’da “Enerjisa Üretim 3x3 Cup” kizlar turnuvasini düzenledi.

“Enerjimiz Basketbol” slogani ile gerçeklestirilen turnuvada, kazanan takim Çanakkale sehrinden Çanakkale Yildizlari takimi oldu. Turnuvaya 12-17 yaslarinda 16 takim ve 64 lise ögrencisi katildi.

Ilki 2023’te erkekler turnuvasi ile gerçeklestirilen 3x3 Cup’in gelecek dönemde farkli sehirlerde devam etmesi planlandigi belirtildi.

Lise düzeyinde farkli okullardaki ögrencileri bir araya getiren “Enerjisa Üretim 3x3 Cup” kizlar turnuvasinda yine lise düzeyindeki profesyonel basketbol oyunculari da yer aldi. Basketbol maçlarinin yani sira sporculara sürdürülebilirlik seminerinde enerji ve çevre bilinciyle ilgili yeni bakis açilari kazandirilirken, spor psikolojisi seminerinde ise stres ve baskiyi yönetebilmek için ipuçlari aktarildi.

“Sporla daha çok vakit geçirmelerini saglamak istiyoruz”

Gençlerin daha fazla sporla vakit geçirmesi ve sporu sevmesi hedefiyle yola çiktiklarina vurgu yapan Enerjisa Üretim Yöneticisi Zeynep Dedeoglu, “Enerjisa Üretim olarak Güler Legacy isbirligiyle 3x3 Cup turnuvamizi gerçeklestiriyoruz. Bu yil Aydin’da gerçeklestirdik. Toplamda 16 takim ve 64 sporcumuzla, kiz ögrencimizle birlikteyiz. Iki gün boyunca burada müsabakalar gerçeklestirdik. Aydin, Balikesir, Çanakkale ve Mugla bölgelerinden olan ögrencileri agirliyoruz. Aslinda spor müsabakalarinin yani sira ayni zamanda sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji tarafinda da seminerler gerçeklestirdik. Sporcu psikolojisini daha iyi anlama, takimdaslik, arkadaslik iliskilerini gelistirme adina da seminerler gerçeklestirdik. Dolayisiyla çok kapsamli bir turnuvada bir araya geldik. 3x3 Cup turnuvalarinin ilkini Çanakkale’de baslattik. Erkek ögrencilerimizle 2023 yilinda. Burada da ikincisini gerçeklestiriyoruz. Katilan herkese de tesekkür ediyorum. Burada amacimiz ögrencilerin, sporcularin basketbola olan ilgisini artirmak, biraz daha sporla birlikte vakit geçirebilmelerini saglamak. Turnuvada takimlarimiz tamamen karma takimlar, okul takimlari da özel takimlar da mevcut. Burada amacimiz 4 farkli sehirden gelen ögrencileri bir araya getirmek ve etkilesimi artirmak” diye konustu.



“Turnuvalarimizi devam ettirmek istiyoruz”

Eski milli basketbolcu ve Güler Legacy kurucularindan Murat Can Güler ise, “Biz Enerjisa Üretim ile yaklasik 5 senedir organizasyonlar yapiyoruz. Daha fazla çocuga nasil dokunabiliriz düsüncesiyle öncelikle çocuk kamplari yapmaya basladik. Simdi de bunlara yenilik olarak basketbol oynayabilen arkadaslarla 3x3 turnuvalari düzenliyoruz. Bu turnuvalarin ikincisi de Aydin’da kizlar üzerinde gerçeklestiriliyor. 4 ilden dörder tane takimlarimiz var. Aydin’i biz çok seviyoruz. Ilk çocuk kampimizi da Aydin’da Basak Koleji’nde gerçeklestirmistik. Sirayla ilk erkeklere 3x3 turnuvasi düzenlemistik. Ikinci olan turnuvamizi da Aydin’da gerçeklestirdik. Bundan sonra Mugla ve Balikesir’de de turnuvalarimizi devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Sampiyon Çanakkale’den

Kiyasiya rekabet ve mücadelenin sahne aldigi turnuva sonunda kazanan takim Çanakkale Yildizlari olurken, ikinci Balikesir Perileri, üçüncü Hedef Çanakkale, dördüncü ise Mugla Bademi oldu. Rekabetin yani sira renkli görüntülere de sahne olan turnuvada farkli kategorilerde de ödüller dagitilirken turnuvanin MVP’si Çanakkale Yildizlari takimindan Belinay Gülbaz, sayi kraliçesi ise Hedef Çanakkale takimindan Doga Piris oldu.

Kaynak: İHA