Diyarbakir'da Fenerbahçeli Taraftar, Icardi'nin 'Sinir Disi' Edilmesi Için Polise Sikayette Bulundu

Diyarbakir’da fanatik Fenerbahçe taraftari Muhammet Delil Süner, Adana Demirspor-Galatasaray maçinda sari-kirmizililarin Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi’nin gol atmasi sonrasi 112 Acil Çagri Merkezi üzerinden polise baglanip, Icardi’nin ’Sinir disi’ edilmesi için sikayette bulundu.

Fanatik Fenerbahçe taraftari Muhammet Delil Süner (29), Adana Demirspor - Galatasaray maçindan önce eve gidinceye kadar sadaka verip maç saatinde ekran basina geçti. Sari-kirmizili futbolcu Mauro Icardi’nin 3. golü atmasindan sonra 112 Acil Çagri Merkezi üzerinden polis baglanarak sikayette bulundu.

Muhammet Delil Süner, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, su an mental olarak birkaç ilaç aldiktan sonra biraz daha sakin kalabildigini söyledi.

Ciddi bir rekabetin içerisinde olduklarini belirten Süner, 10 yilin vermis oldugu bir patlamayi yasadigini ifade etti.

Çalistigi yerden eve gelinceye kadar mesafe boyunca vermedigi sadaka kalmadigi, camilerin önünde Yasin-i Serif okuyan teyzelere para verdigini aktaran Muhammet Delil Süner, "Yeter ki dua edin bu aksam Galatasaray puan kaybetsin diye. Öyle bir istekli de eve gelmisim ki, maçi izliyorum zaten Icardi formda. Adamin performansi mükemmel, imreniyoruz da. Bu adam gol atmazsa Galatasaray kesin puan kaybedecek kafasindayiz. Maç gayet güzel gidiyor, Adana Demirspor bastiriyor. Galatasaray’da söyle bir sey var. Icardi duruyor, Mertens çikiyor, Mertens durdugu zaman Kerem çikiyor, Kerem durdugu zaman Hakim Ziyech çikiyor. Takim, inanilmaz derecede bir birinin eksigini tamamliyor" dedi.



"Bu mayis aylarinin bir sahibi varsa Galatasaray Spor Kulübü’dür"

"Biz Fenerbahçe olarak bunlara biraz alisik degiliz" diyen Süner, açiklamalarina söyle devam etti:

"Bunlari görünce tamam dedim, 1-0 normaldir, maç güzel gider sadaka vermisim kafa orada. Allah, bize yardim edecek diyorum. Ondan sonra 2-0 olunca cinnet getirdim, sinirden kanepe örtülerini dislemeye basladim. Buradan da söylüyorum. Mayis ayinin kaldirilmasini istiyorum. Bu mayis aylarinin bir sahibi varsa Galatasaray Spor Kulübü’dür. Samimi söylüyorum, hiçbir Fenerbahçeli buna alinmasin, gücenmesin. Çünkü biz, nisan ayinin sonlarina dogru kesinlikle teslim oluyoruz. Kendi adima söylüyorum, böyle bir talebim vardir. Ne kadar degerlendirilir, dünyayi ilgilendiren bir sorun sonuç olarak. En azinda Türkiye’de mayis ayi kaldirilsin."

"Icardi yüzünden geçen sene televizyon kirmak zorunda kaldim"

Icardi’nin hiç beklemedigi bir pozisyonda gol atinca cinnet getirdigini dile getiren Muhammet Delil Süner, "Televizyonda onu gördügüm an aklima direkt polis geldi. Telefona sarildim, sikayette bulundum. Bir an önce Arjantin’e alsinlar. Adamin gol atmadigi takim kalmadi. Onun yüzünden geçen sene hem Kadiköy’de hem de Rams Park’taki maçta televizyonu kirmak zorunda kaldim. Öfke patlamasi yasadim. Bütün hayallerimizin, ümitlerimizin yikildigi Adana Demirspor maçiydi. Galip gelince son patlamayi yasadim. Bir star ama lütfen bu ülkeden git. Bari önümüzdeki sene seni görmeyelim de moral olarak sahaya çiktigimiz zaman" diye konustu.



"Icardi çok çok iyi"

"Bizde de Edin Dzeko var" diyen Süner, "Samimi söylüyorum Icardi çok çok iyi. ’Sikayetiniz nedir’ diye sorudular. ’Galatasarayli bir futbolcudan sikayetçi olmak istiyorum. Bu adamin her hafta gol atmasindan rahatsiz oluyorum ve artik cinnet getiriyorum. Formalarimi yirtmak zorunda kaldim, televizyonlari kirmak zorunda kaldim. Ben artik bu adamin ülkede görmemek için ne yapabilirim’ dedim. ’Efendim bizim böyle bir sey yapmamiz mümkün degil, bu futboldur. Kendinizi biraz fazla kaptirmissiniz dediler. Sikayette bulunmaniz içinde onunla karsilikli bir sey yasamaniz gerekiyor ki prosedür geregi sikayet bulunsun’ dediler. Böyle bir sey söz konusu olmadigi için talep gerçeklesmedi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden beklentim beni özel bir maça davet etmeleri. Kendimizi hirpaliyoruz, her zaman da Fenerbahçe’nin yanindayiz" ifadelerini kullandi.

Anne Ayse Süner ise, oglunun maçlarda kendini kaybettigini, normal hayatta böyle olmadigini, maçlarda asiri sekilde tepkisi olup kendini kaptirdigini söyledi.

Defalarca televizyon, sehpalari ve kanepeyi kirdigini belirten Süner, "Dün aksam o heyecanla polisi aradi, inanamadim. Oglum ne yapiyorsun dedim. Kendini kaptirmis. O heyecanla artik ne yapacagini bilmiyor" dedi.

Kaynak: İHA