Boluspor - Altay Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 32. haftasinda Boluspor, sahasinda karsilastigi Altay’i 3-1’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Yani bulundugumuz kosullar içerisinde bu takimla, bu oyuncu grubuyla maça gelebilmek bile gerçekten çocuklarin özverisine bagli olarak gidiyor. Çünkü biz 3 hafta önce resmi olarak küme düsmüs bir takimiz. Bu oyuncu grubunu bu kadar istekli ve arzulu sahaya getirmek çok kolay olmuyor. Ama genelinde baktigimizda oyuncu arkadaslarimin hepsi bu noktada bize istediklerimizi yapmak için ellerinden geleni yapmaya çalisiyorlar. Belirli noktalarda tecrübesizligimizden dolayi eksiklikler yasiyoruz ama özellikle son süreçte baktigimizda basladigimiz ilk günden bugüne göre geldigimizde her maçta tüm rakipler kadar yüksek siddetle mücadele ve kosu mesafeleri konusunda sürekli gelisen bir yapi içerisindeyiz. Oyun formatinin içerisinde oyuncularimizin belirli noktada gençliklerinin vermis oldugu eksikliklerin zaman zaman bize yasattigi zorluklar oyunun skorunu belirliyor. Bugün için oynadigimiz oyun memnuniyet verici açikçasi. Çocuklarin gösterdigi enerji ve oyun anlaminda ama skor konusunda ayni seyi söylemek mümkün degil. Ikinci yari biraz daha dikkatli olsaydik, biraz daha oyunun ilk 15-20 dakikasinda daha saglikli sekilde tutabilseydik buradan puanla gitme sansimiz vardi” dedi.



Yalçin Kosukavak: "10 kisi kalip oynamak da zordu"

Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak ise, 1-0 yenik durumdayken soyunma odasinda takimi psikolojik açidan ayaga kaldirdigini ifade ederek, “Kolay maç yok. Daha dogrusu böyle baslayayim. Altay’in ligde bir iddiasi yok. Bizim kaybedecegimiz çok sey var. Stres ve baski üzerimizde vardi. Oyuna iyi basladik aslinda. Ilk 15-20 dakika birkaç pozisyona girip skoru alabilirdik. Olmadi. 45. dakikada gol yedik. Biraz moral, motivasyon olarak düstük. Hiç beklemedigimiz bir seydi. Sonra ikinci yari soyunma odasinda, bazi seyleri degistirdik. Biraz daha oyunculari ayaga kaldirmamiz gerekiyordu psikolojik açidan. O isleri halledince sahaya ikinci yari daha efektif bir Boluspor geldi. Ama gene bir maçin kirilma ani pozisyonu da kirmizi kartla Gigic’in atilmasi. Bir gol bulduk, VAR’dan döndü. Arkadan bir gol daha golün erken gelmesi bizi maça ortak etti. 10 kisi kalip oynamak da zordu. Oyuncular çok inandi buradan tebrik ediyorum. Çok samimi içten bir seyleri degistirmek için sahada, ellerinden ne geliyorsa yaptilar. Oynayan, oynamayan hepsine ayrica tesekkür ediyorum. Böyle maçlar takimdaslik ruhu açisindan çok önemsedigim maçlar. Hepsini tebrik ediyorum. Altay’a da bir parantez açiyorum. Altay’i çok tebrik ediyorum. Müthis motivasyon, müthis konsantrasyon, çok iyi bir maç oynadilar. Çok direndiler. Çok iyi mücadele ettiler. Onlari da tebrik ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA