Alanya'da Yamaç Parasütü Pgawc Dünya Kupasi 1. Etabi Tamamlandi

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu tarafindan Alanya Belediyesi’nin ev sahipligi ve destekleri ile düzenlenen Yamaç Parasütü PGAWC Dünya Kupasi Yarismasi 30 ülkeden 82 sporcunun katilimiyla tamamlandi.

Hidirellez uçus alanindan baslayan sampiyonada 3 gün boyunca pilotlar, 6’sar sorti uçus yaparak hedefe en iyi inisi gerçeklestirmeye çalisti. Kleopatra Plaji inis alaninda son bulan yarislarda nefes kesen mücadeleler sergilendi.

Birinci etap sampiyonu Çinli Yang Chen

Yamaç Parasütü PGAWC Dünya Kupasi 1. Etap sampiyonu Çin Halk Cumhuriyeti’nden Yang Chen (Yang Chen Takimi) oldu. Ikinci Slovenya’dan Matjaz Sluga (Papillion Paragliders Takimi) ve üçüncü Kosova’dan Fanol Sluga (Kosova Takimi) oldu. Kadinlar klasmaninda kürsüye çikan üçlü Çin Halk Cumhuriyeti’nden olurken; Xiangyan Kong (ferdi) birinci, Yanyun Fang (ferdi) ikinci ve Liao Qingli (ferdi) üçüncü olarak sampiyonayi tamamladi. Takimlar klasmaninda birinci Papillion Paragliders Takimi, ikinci Kosova Takimi ve üçüncü Woody Valley Takimi oldu. Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalari yetkililer tarafindan verildi.

Kaynak: İHA