59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu'nun Ödül Töreni Yapildi

Bu yil 59. kez düzenlenen ve Istanbul etabi ile noktalanan Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nda kazanan sporcular ödüllerini düzenlenen törenle aldi.

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan bu yil 59. kez gerçeklestirilen Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu tamamlandi. Organizasyonun 8. ve son etabi olan Istanbul - Istanbul etabinda yagmurlu hava etkili oldu. Yagis sonrasi yollarin kaygan olmasi sebebiyle 8. etap nötralize edildi. Yarisin ardindan bitis noktasi olan Sultanahmet Meydani’nda ödül töreni düzenlendi.

Tirmanis klasmani ve Türkiye güzellikleri klasmanini lider tamamlayarak hem kirmizi hem de beyaz mayonun sahibi olan Bike Aid takimindan Alman bisikletçi Vinzent Dorn’a ödüllerini Istanbul Vali Yardimcisi Ünal Kiliçarslan, Türk Hava Yollari adina Yunus Özleyen ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakir verdi.

Sprint klasmanini lider tamamlayarak Yesil Mayo’nun sahibi olan Danimarkali Tobias Andresen ise madalya ve ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Safa Koçoglu’ndan aldi.

Turkuaz Mayo Frank van den Broek’in

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nu zirvede tamamlayarak genel klasman birincisi olan Dsm-Firmenich PostNL takiminin Hollandali sporcusu Frank van den Broek ayni zamanda turkuaz mayonun da sahibi oldu.

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, genel klasman birincisi Frank van den Broek, ikinci olan Eritreli Merhawu Kudus ve üçüncü olan Büyük Britanyali Paul Double’in ödül ve madalyalarini takdim etti.

Takimlar genel klasmaninin sampiyonu Q36.5 Pro Cycling Team’in ödüllerini de Bakan Bak ve Baskan Müftüoglu verdi.

Kaynak: İHA