Volkan Demirel Açiklamasi 'Istifa Etmek Istedim, Etmem De Gerekiyordu Ama Olmadi'

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Basaksehir maglubiyeti sonrasi yaptigi açiklamada, bütün sorumlulugun kendisine ait oldugunu belirterek, ""Istifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadi"" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda Hatayspor, İçel Stadyumun’da oynan karsilasmada Basaksehirspor’a 2-1 maglup oldu. Karsilama sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, alinan sonuca ragmen oyuncularinin hem bugünkü maçta hem de geçen haftaki Antalyaspor maçinda ellerinden gelen mücadeleyi yaptiklarini vurguladi. Demirel, "Bu hafta pozisyona dahi girmeden iki farkli üstünlük kurdular. Son yaptigimiz degisikliklerle Dadashov’un golü ve sonra yine hem maçin basindaki pozisyonlar hem de gollerden sonraki pozisyonlarda alabilecegimiz maçi ne yazik ki maglup olarak yine hanemize sifir puanla bir sonraki haftaya tasiyoruz" diye konustu.



"Bu takimi kuran benim, sorumluluk bana ait"

Antalyaspor maçinin da ayni sekilde, Antalyaspor’un herhangi bir pozisyonu olmadan yine iki sutla bittigini kaydeden Demirel, "Bu hafta da ayni sekilde. Yani sunu demek istiyorum. Oyuncular ellerinden gelen mücadeleyi yapiyor. Biz genç bir takimiz. Türkiye ligini bilmeyen oyunculardan kurulu bir takimiz. Bunlari neden söylüyorum? Son dakika 2-1, bütün herkes gitmis. Orada bile pas yapmalari aslinda ne kadar bu lige yabanci olduklarini ya da ne kadar genç olduklarini gösteriyor. Tecrübeli olmadiklarini gösteriyor. Bunu da söylüyorum hep. Bu takimi kuran benim, sorumluluk bana ait. Ama elimizden geldigi kadar bu sene sezon basindan beri ettigimiz bir çok mücadele var. Bu 4 maçta da saha içinde yine elimizden gelen mücadeleyi vermek istiyoruz, verecegiz de. Kimsenin süphesi olmasin. Ama sonucunda insallah hakkimizda, tüm herkes için bunun altini çizerek söylüyorum. Tüm herkes için insallah en hayirlisi olur. Ama biz elimizden geldigi kadar 4 hafta boyunca ligde kalmak için mücadele edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Bu takim düsecekse, bütün sorumluluk bende"

Volkan Demirel, ilk gol öncesi yasanan pozisyondaki penalti itiraziyla ilgili bir soruya ise su sekilde yanit verdi:

"Bu da bizim tecrübesizligimizi gösteriyor. Çünkü mesela evet penalti pozisyonunda biz itiraz ediyoruz ama takim o ara yine bir durdu. Sonrasinda atilan bir uzun top, indirilen top ya da sut attiklarindan sonra direge çarparak gol olan bir pozisyon. Yani aslinda futbol detaylarda gizli. Ama tabii ki bunu kimseye anlatamiyorsunuz. Futbol biraz ülkemizde at gözlügü ile izlendigi için herkes olan duruma veya olan skora göre, her sey sonuç odakli oldugu için ülkemizde, o yüzden diger detaylari görmekten, düsünmekten, konusmaktan çekiniyoruz. Ben yine söylüyorum. Ben bunlarin arkasina siginmiyorum. Eger bir pasta varsa ve bu takim düsecekse bütün sorumluluk bende. El kaldiriyorum. Ama bu takim düsmeyecekse, ligde kalacaksa da pasta ortada isteyen istedigini yiyebilir. Ne oldugunu, ne bittigini biz biliyoruz, oyuncular biliyor, çalisanlar biliyor, personel biliyor. Evet, bu takim burayi hak etmiyor ama dedigim gibi tecrübesizligimiz, gençligimiz, yeni kurulmamiz ve birçok engele ragmen mücadele etmemiz bizi ne yazik ki buralara getirdi."

"Istifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadi"

Mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Demirel, "Belki istifa eder misin, etmez misin, tribünler bagiriyor, haklilar, saygi duyuyorum. Yaziyorlar, haklilar saygi duyuyorum. Ama dedigim gibi bundan sonra, benden sonra buraya 4 maçlik birisi de gelse, belki istifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadi. Neden olmadigini da yeri gelince konusuruz. Ama 4 hafta boyunca simdi ben buradayken takimi birakmak, tabii ki ’git derlerse’ yine giderim hiç basimin üstünde yerleri var. Hiç öyle bir derdim de yok ama 4 hafta boyunca burada nasil bir sene bütün mücadeleleri biz verdiysek, bu ekiple çalisanlarla, futbolcularla nasil bir mücadeleyi verdiysek, bundan sonra da 4 maç verecegiz. Ondan sonra da oluyorsa olacak, olmuyorsa olmayacak. Oluyorsa da yine dimdik duracagim buraya çikip olmuyorsa da yine buraya dimdik çikacagim. Çünkü bu çocuklar her sarta ve kosula ragmen mücadele ediyorlar. O yüzden saygiyla hak ediyorlar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA