Sekip Mosturoglu Açiklamasi 'Bu Kurulun Gücünü Camiamizin Yararina Kullanacak Bilgi Ve Manevi Sertifikalara Sahibiz'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Baskan Adayi Sekip Mosturoglu, "Ben ve arkadaslarim, yillardir Fenerbahçe ve Türk sporunun çesitli kademelerinde edindigimiz tecrübeler ve Fenerbahçelilik tecrübesiyle, tüzügümüze mutlak baglilikla, bu kurulun gücünü camiamizin yararina kullanacak bilgi ve manevi sertifikalara sahibiz. Görev süremizde bunu gerçeklestirmek için var gücümüz ile çalisacagiz" dedi.

Fenerbahçe Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantisi, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapiliyor. Toplantida konusma yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Baskan Adayi Sekip Mosturoglu, heyecanli oldugunu belirterek sözlerine basladi.

Hayati ve Fenerbahçe’de aldigi görevlerle ilgili bilgiler aktaran Mosturoglu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Türkiye’nin en genis katilimli sivil toplum örgütü oldugunu söyledi.

Kulüpçülük anlayisinin yillar içinde zayifladigini vurgulayan Sekip Mosturoglu, "Özünde hepimiz taraftariz. Fenerbahçe’nin basarisiz oldugu anlarda kahroluyor, basarilarinda ise dünyanin en mutlu insanlari oluyoruz. Taraftarlik ötesinde, üye olarak, Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet etmek için her daim enerjimiz var, hevesimiz var. Simdi karsinizda, Fenerbahçe’nin en akil ve en tecrübeli neferlerinin bulundugu, Fenerbahçe’nin yüksek istisare kurulu olan divan üyelerimizin karsisinda, onlarin olusturdugu kurula liderlik edebilme arzusuyla bulunuyorum. Üye numaram 7884. Kulübümüzün üye sayisi simdilerde 70 binlere dayandi. Bizlerin üyelige kabul edildigimiz yillar ile bugünün Kulüp üye yapisi çok farkli. Fenerbahçe Spor Kulübü geçen uzun yillar sonrasinda bugün her anlamda çok büyüdü. Bugün geldigimiz noktada Fenerbahçe Spor Kulübü, ülkemizin en büyük spor kulübü ve ayni zamanda ülkemizin en genis katilimli sivil toplum örgütüdür. Üye sayimizdaki gelisme ile dogru orantili ve fakat olumsuz bir sekilde sahip oldugumuz geleneksel kulüpçülük anlayisimiz yillar içinde zayifladi. Oysa geçmiste çok kuvvetli bir kulüpçülük anlayisimiz vardi. Hatirlatmak isterim ki kulüpçülük fedakarlik, adanmislik demektir. Toplanarak ortak kararlar almak demektir. Ortak amaçlar dogrultusunda karsiliksiz çalismak demektir. Bulusulan ortak degerlerle ilgili sevinçte ve tasada bir olmak demektir. Kulüp üyelerimizin fedakarliklari, adanmisliklari, ortak amaçlar dogrultusunda sevinçte ve tasada birlik olmalari esi benzeri olmayan bir noktadir. Bunun en açik kaniti en güçlü olduklari bir dönemde FETÖ’ye karsi kazanilan mücadele sirasinda kulüp üyelerimizin, camiamiz ve taraftarlarimizla birlikte ördükleri sari-lacivert duvardir. Sari-lacivert duvar olgumuz, nesiller boyunca anlatilacak destansi bir hikayedir. Artan sayilar sebebiyle, ortak kararlar almak, ortak amaçlar dogrultusunda çalismak konusu eskisi kadar mümkün olamiyor. Bu açilardan bakildiginda kulüpçülük anlayisimizi sürdürmek konusunda sikintili zamanlardan geçiyoruz. Çünkü üye sayimiz artarken üyelerimiz arasindaki iletisim azaldi. Aslinda üye sayisinin artmasinin, ortak karar alma ve ortak amaçlar dogrultusunda çalisma konusunda ’Karar ve çalisma kalitesini’ arttirmasi ve bu sekilde kulübümüzü pozitif yönde etkilemesi gerekiyordu. Dedigim gibi üyelik iliskilerindeki ve üyeler arasindaki iletisimde üye sayisinin artisina bagli zayiflama bu pozitif etkinin ortaya çikmasinin önünde bir engel olarak gözüküyor" diye konustu.



"Sari lacivert duvarin yükselisine vesile olan bir kurul olmalidir"

Üyeler arasindaki iliskinin ve iletisimin arttirilmasina dikkat çeken Mosturoglu, "Tüzügümüze göre yüksek divan kurulu Fenerbahçe Spor Kulübünün denge ve danisma organi. Yüksek divan kurulu yine tüzügümüze göre kulübümüzün gelisimini ve gelecegini ilgilendiren idari, mali, hukuki, sportif ve sosyal konularda mevzuat, bütçe ve Tüzük hükümleri çerçevesinde yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunma görev ve yetkisine haizdir. Sadece bu düzenleme çerçevesinde bakildiginda bile yüksek divan kurulunun nedenli önemli bir fonksiyona sahip oldugu görülüyor. Ancak son yillarda yüksek divan kurulunun bu fonksiyonlarini yitirdigini görüyoruz. Oysaki yüksek divan kurulu üyelerimiz sahip olduklari tecrübe ve birikimleri ile yönetim kurulumuza çok degerli tavsiyelerde bulunabilir, kulübümüze bilgelikleri ile yön verebilirler. Sayilarin artmasi sebebiyle, divan kurulu toplantilarinda konusma hakkinin süre ve kisi sayisi ile kisitlanmasi, çok degerli fikirlerinin açiklanamamasina ya da yön verici tavsiyelerin verilememesine sebebiyet veriyor. Bunu gidermenin tek yolu var. Üyeler arasindaki iliskinin ve iletisimin arttirilmasi. Bunun saglanabilmesi kolaylikla mümkün. Nitekim bugüne kadar konustugumuz yüksek divan kurulu üyelerimiz bu çözüm önerilerini bizlere ilettiler. Bunlarin büyük bir kismi kolaylikla saglanabilir. Bu sekilde yüksek divan kurulu üyelerimiz periyodik divan kurulu toplantilari disinda da gelistirilmis iliski modeli ve iletisim kanallari ile degerli düsüncelerini ve yön verici tavsiyelerini yönetim kuruluna iletebilirler. Bu sekilde tüzügümüz ile denge ve danisma organi olarak düzenlenen yüksek divan kurulu organik islevini Tüzügümüze uygun bir sekilde yerine getirebilir. Tüzügümüze sikiya sikiya bagliyiz. Görev süremizde tüzük düzenlemeleri ile kurulumuza verilmis görevleri eksiksiz yerine getirecegiz. Tüzügümüzle ilgili, bizlere aktarilan ihtiyaçlara cevap verebilmek adina çalismalarimizi sürdürecek ve gerekirse Tüzük degisikliklerine ön ayak olacagiz. Özellikle, kulübümüzün en kidemli üyelerinin olusturdugu, hayatinin en az 25 yilini Fenerbahçe ile iç içe geçirmis üyelerimizin temsiliyet noktasinda daha genis yer almasini saglamak ve var olan aksakliklarin giderilmesi için çalismalarimiza basladik. Yüksek Divan Kurulumuz, Türk Sporu içerisinde en nitelikli, en çagdas, aidiyeti en yüksek insanlardan olusan nadide topluluklardan birisi. Ancak üzülerek görüyoruz ki, 3 aydan 3 aya toplanan kurulumuz sadece televizyonlarda yayinlanan toplantilar ile hatirlaniyor. Camiamiz bu toplantilarda konusulan ve güncel konulardan uzak tartismalar sonrasinda divan kurulumuzun tüzükteki fonksiyonlarindan uzaklastigini düsünüyor. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu, Fenerbahçe’nin gerçek sorunlarindan azade, etkisiz tartismalarin gündemi mesgul ettigi bir formalite degil, Fenerbahçe’ye gerçek anlamda katki sunan, Fenerbahçe’nin reel sorunlarina odaklanarak sari lacivert duvarin yükselisine vesile olan bir kurul olmalidir ve olacaktir da" dedi.



"Fenerbahçe’nin rekabetçi bir üstünlüge sahip olacak potansiyelinin farkindayiz"

Projeler ve ekip arkadaslariyla ilgili bilgiler veren Sekip Mosturoglu, sözlerine söyle devam etti:

"Yüksek Divan Kurulu üyelerimizden yogunlukla, kulüp tesislerimizde ve kulüp ekosistemi içerisinde yeterince sosyallesemedikleri yönünde sikayetler aldik. Kisa vadede bunun çözümü için ugrasacagiz. Yüksek Divan Kurulu üyelerimizin sorunlarini, 3 ayda bir yapilan toplantilarda konusmak yerine, bir telefonla ya da yarim saatlik görüsmelerle, bu toplantilara gündem etmeden çözecegiz ve Yüksek Divan toplantilarimizda bu sorunlari tartismak yerine, zamanimizi bu sorunlari nasil çözdügümüzü anlatmakla harcayacagiz. Komitelerimizi çalistiracagiz ve genisletecegiz. Toplumsal cinsiyet esitligi üzerine yapacagimiz çalismalar, kadin üyelerimizin daha fazla ön plana çikmasini saglayacak ve göreceksiniz, kurulumuzun çehresi degisecek. Bununla birlikte en çok önemsedigim 2. konu ise, yeni liderler ve yöneticiler yetistirmeyi hedefledigimiz, gençlik komitemiz olacak. Burada, camiamizin önde gelen liderleriyle gençlerimizi bir araya getirecek, projeler üretecek ve gelecegin Fenerbahçe’si için potansiyel yönetici gençlerimizi yetistirecegiz. Kisilerin degil, fikirlerin ön plana çiktigi bir kurul olacak burasi. Üstelik bunu, kulüpçülük duygusu yüksek yol arkadaslariyla yapacagiz. Avukat Hakki Kurtulus, Is Insani, eski basketbolcu ve eski milli kürekçimiz Elizabet Ugurlu, Is Insani Levent Hatayli ve Is Insani, eski milli kürekçimiz Çaglar Özdemir, talip oldugumuz bu kiymetli sorumlulugu paylasacagimiz çok degerli yol arkadaslarimiz olacaklar."

"Bu kurulun gücünü camiamizin yararina kullanacak bilgi ve manevi sertifikalara sahibiz"

Adil bir yaris olmasini dileyen Mosturoglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Özgür olan, her istedigini yapan degil, ne istedigini bilendir. Bizler ne istedigimizi ve ne istemedigimizi çok iyi biliyoruz. Fenerbahçe’nin rekabetçi bir üstünlüge sahip olacak potansiyelinin son derece farkindayiz. Bu potansiyeli harekete geçirmek bize, size, hepimize düsüyor. Bu sebeple, degerli oylarinizin her birine ayri ayri talibim. Bu süreçte sunulan degerli projeler ve fikirlerle kazananin mutlaka ve mutlaka Fenerbahçe olmasini diledigimiz adil bir yaris olmasini temenni ediyoruz. Ben ve arkadaslarim, yillardir Fenerbahçe ve Türk sporunun çesitli kademelerinde edindigimiz tecrübeler ve Fenerbahçelilik tecrübesiyle, tüzügümüze mutlak baglilikla, bu kurulun gücünü camiamizin yararina kullanacak bilgi ve manevi sertifikalara sahibiz. Görev süremizde bunu gerçeklestirmek için var gücümüz ile çalisacagiz. Son olarak, bu aksam Besiktas karsisinda futbol takimimiza sonsuz basarilar diliyorum."

Kaynak: İHA