Samsunspor, Genç Oyuncu Havuzunu Türkiye'ye Yayiyor Açiklamasi 55 Futbol Okulu Açacak

SAMSUN – Futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulama ve dönem baslatan Samsunspor, ilk etapta açacagi 55 yeni futbol okulu ile ülke genelindeki yetenekleri Türk futboluna kazandiracak.

Samsunspor Futbol Okullari, Türkiye’de futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulamaya ve yeni döneme basliyor. Bu kapsamda akademi bünyesinde, “Spor Yapmayan Çocuk Kalmasin Projesi” ile Samsunspor ismini Türkiye’nin ve Avrupa’nin her bir noktasina tasimak, çocuklara sporu sevdirmek, saglikli ve spor kültürüyle büyümüs nesiller yetistirmek amaciyla yurt genelinde futbol okullari açmak için çalismalara basladi.



"Yetenekli sporcular Samsunspor bünyesine katilacak"

Futbol okullari yapilanmasi süreci hakkinda bilgi veren Samsunspor Futbol Akademisi Koordinatörü Savas Serdar, “Özkaynak sisteminden A takima kadar uzanacak olan sporcu gelisim modelinde, önce Türkiye ve sonrasinda da Avrupa’nin çesitli ülkelerinde faaliyetlerde bulunacak futbol okullari yapilanmasi için start verdik. Ülkemizin ve Avrupa’nin hemen her yerinde, bilimin isiginda 6-14 yas grubu sporcularin gelisimlerine katki saglayarak çesitli turnuva ve kamp organizasyonlari ile çocuklarimizin sosyal ve kültürel olarak etkilesim içerisinde bulunacaklari bir yapinin olusmasini hedefledik. Bunun yaninda, dogal yetenekli sporcularin tespitinin yapilmasi ve takip edilmesi sonrasinda Türkiye’nin sayili akademi tesislerine sahip olan kulübümüz bünyesine katilmalarini amaçliyoruz” dedi.

Serdar ayrica futbol okullarinin Avrupa ve ülke genelinde yapilanma sürecini yürütecek olan Dogan Mermer’i "Samsunspor Futbol Okullari Yönetmeni" olarak kadrolarina kattiklarini ifade etti.



"Projede ’antrenman bankasi’ ve ’oyuncu degisim programi’ gibi birçok yeni uygulama yer aliyor"

Yeni yapilanma hakkinda bilgi veren Samsunspor Futbol Okullari Yönetmeni Dogan Mermer ise, “Projemiz ilk asamada 5 yillik. Proje içerisinde ‘antrenman bankasi’ diye bir uygulamamiz var. Buradan ülkedeki tüm antrenörler ücretsiz olarak faydalanip, modern futbolda kullanilan antrenman metotlarini kendi sporcularina yaptirabilecekler. Ayrica yine projemizde ‘uluslararasi degisim programi’ uygulamamiz da var. ‘Samsunspor Intarnational Player X Change’ ile anlasmali oldugumuz Genk ve Toulouse takimlarinin futbol okullarina 1 haftalik oyuncu gönderip, onlardaki oyunculari da 1 haftaligina akademimizde misafir edecegiz. Böylece hem bizim sporcularimiz yabanci ülkede o antrenmanlari alacaklar hem de yabancilar bizim antrenmanlarimizda idman yapacaklar. Ilk bastaki hedefimiz 55 futbol okulu açmak. Önce Samsun’daki ilçeleri tamamlayip, sonra diger iller de de futbol okulu açacagiz. Amacimiz, Türk futboluna sayisiz yildiz kazandirmis Samsunspor’a Türkiye’nin her yerinden yetenekli oyuncu kazandirmak. Ayrica Samsunspor’u tüm Türkiye’de temsil edip, genis oyuncu havuzundan yetenekli gençleri Türk futboluna kazandirmak için böyle bir yola basvurduk” diye konustu.

Kaynak: İHA