Sami Ugurlu Açiklamasi 'Avrupa Kupalarina Gitmek Istiyoruz'

Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, Samsunspor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "5’te 5 yapip Avrupa kupalarina gitmek istiyoruz. Birini kazandik. Olur, olmaz bilemeyiz ama tamamiyla bunun için mücadele edecegiz, bunun için savasacagiz" dedi.

Kasimpasa, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda konuk ettigi Samsunspor’u 1-0 yendi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, Samsunspor’a karsi zorlu bir maç oynadiklarini ifade etti.

Takim olarak Avrupa kupalarina katilma hedefi koyduklarinin altini çizen Ugurlu, "Ligin son maçlari, her takimin bir hedefi var. O hedef dogrultusunda da olabildigince mücadele etmek zorunda, ayakta kalmak zorunda. Son maçlara baktigimizda da burada aslinda biraz bizi sarsan iki maç oynadik. Biri Konyaspor ile sahamizda, sonra da Gaziantep maçi. Bunlar da çok istedigimiz oyunu ortaya koyamadik. Düsmemeye oynayan takimlar çok fazla agresif, mücadele eden, daha çok isteyen takimlar haline geliyor. Son dört haftada da bunun dozu biraz daha artacaktir diye düsünüyorum. Samsunspor da bunlardan biriydi. Her ne kadar biraz daha yukarida gözükse de yine düsme hattindan tamamen rahatladigini söyleyemeyiz. Tabii ki de bu ligin ne olacagi belli olmaz. Bugün de zor bir maç oldu. Ancak bundan önceki iki maça oranla çok daha fazla mücadele ettik, çok daha fazla istedik. Ligin sonuna kadar kazanmak için oynayacagiz. Kendimize yeni bir hedef koyduk. 5’te 5 yapip Avrupa kupalarina gitmek istiyoruz. Birini kazandik. Olur, olmaz bilemeyiz ama tamamiyla bunun için mücadele edecegiz, bunun için savasacagiz. Çok zor maçlarimiz var. Arka arkaya oynayacagimiz rakiplerimiz bizle birlikte Avrupa Kupasi’na gitmek isteyen dört takim. Eger orayi yakalamak istiyorsak, orada olmak istiyorsak zaten bu maçlari kazanmak zorundayiz" dedi.



"Hedeflerimi yakalamak en büyük beklentim"

Bireysel hedefleri ile ilgili de konusan Sami Ugurlu, "Gerçekten hedefi olan, bir yerlere çikmak isteyen, yukariya kendini tasimak isteyen ve bu anlamda da olabildigince kendini gelistirmek isteyen bir antrenörüm. Bunun için çalisiyorum. Buradaki yaptigimiz mücadele, oyuncularimin yaptigi mücadele, kazanmis oldugu bir maç, galibiyet, üç puan benim için zaten en büyük hediye oluyor. Kendi hedeflerim var bu hedeflerim dogrultusunda sonuna kadar gitmek istiyorum. O yüzden maddi konularda su an için hiçbir beklentim yok. Sadece hedeflerimi yakalamak en büyük beklentim" ifadelerini kullandi.

"Aytaç ve Hajradinovic’in antrenmanlarda çok fazla çalistigini söyleyebilirim"

46 yasindaki çalistirici, performanslari ile dikkatleri çeken Aytaç Kara ve Haris Hajradinovic ile ilgili yöneltilen soruya da, "Bu iki oyuncunun performanslari kesinlikle bir defa tesadüf degil. Bir defa oyun formati, kurgusu onlara çok uyuyor. Benim oynattigim oyun sisteminde iki 8 numara aslinda gole en yakin olan oyuncular. Aytaç ve Hajradinovic’in antrenmanlarda çok fazla çalistigini söyleyebilirim. Antrenmanin en çok kosan oyuncularina bakiyorsunuz Haris, Aytaç, Yasin. Orada istiyorlar, çalisiyorlar, emek veriyorlar, kurguya, plana harfiyen uyumaya çalisiyorlar. Bence bunun karsiliginda aliyorlar. Antrenmana çikmadiklarini hiç hatirlamiyorum. Bu onlarin emeklinin emeklerinin karsiligi oldugunu düsünüyorum" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA