Kütahya Dirilis Spor Kulübü Okçularindan Türkiye Üçüncülügü

Kütahya Dirilis Spor Kulübü’nün okçulari, Samsun’da düzenlenen Türkiye Sampiyonasi’nda 12-13 yas grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti.

Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katildigi sampiyonada, 12-13 yas grubu minik erkekler kategorisinde Eren Essiz, Emir Imren ve Mehmet Akif Atas’tan olusan Kütahya Dirilis Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir basariya imza atti. Daha önce de hem salon hem açik hava sampiyonalarinda takim ikinciligi elde eden minik erkekler takimi Türkiye geneli yapilan yarismalarda iddiasini sürdürüyor.

Kütahya Dirilis Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçasi olan Geleneksel Türk Okçulugunu tanitarak yayginlasmasina ön ayak oluyor. Basarili olan sporcular ile özel yarisma gruplari olusturularak Okul Sporlarina, Resmi Federasyon Yarismalarina ve özel yarismalara katilim saglaniyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisansli sporcusu bulunan kulüp, 2022 yilindan günümüze yarismalarda Kütahya’yi temsil ediyor. Kulüp sporculari bu sezon il çapinda düzenlenen okul sporlarinda 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin düzenledigi turnuvada ise 5 madalya ile adindan söz ettiriyor.

Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandiraci, alinan ödül sonrasi yaptigi paylasimda, “Gerçekten çok heyecanli bir yarisma idi. Bizlere bu mutlulugu yasatarak sehrimizi en iyi sekilde temsil eden sporcularimiz basta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarimiza çok tesekkür ederim” Ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA