Ismail Kartal Açiklamasi 'Son Maça Kadar Iddiamizi Sürdürmeyi Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Besiktas galibiyeti sonrasi yaptigi açiklamada, "Önümüzdeki 4 maçi kazanip son ana kadar sampiyonluk yarisinin içinde olmayi, son maça kadar iddiamizi sürdürmeyi istiyoruz. Inancimizi yitirmedik" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda Fenerbahçe, konuk ettigi Besiktas’i 2-1 maglup etti. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, sözlerine Avrupa sampiyonu olan milli boksörler Buse Naz Çakiroglu ile Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ederek basladi.

Besiktas maçina çok iyi hazirlandiklarini belirten Kartal, "Besiktas maçina çok iyi hazirlandik. Oyunun basinda çok tempolu, üretken oyunla 15 dakikada net pozisyonlara girdik. Rakibin atilmasi sonrasi 30’da golü bulduk. Rakibin sahasina kapanmasi sonrasiyla üretkenligimiz azaldi. 2. yariya baslamadan oyuncularimla sunu konustuk; Besiktas Kadiköy’de basarili sonuçlar aldi bunun bilincinde olmamiz gerektigini konustuk. 2. yarida 2. golü bulduk, 3-4 de bulabilirdik. 2-1 maçi kazanmasini bildik, 3 puan aldik yolumuza devam ediyoruz. Maçin basindan sonuna kadar destegini esirgemeyen taraftarlarimiza tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Rakibi analiz ettigimizde Batshuayi’nin oynamasina karar verdik"

Derbide Edin Dzeko yerine Michy Batshuayi’yi tercih etmesini anlatan sari-lacivertlilerin teknik direktörü, "Maç maç önümüze bakiyoruz. Rakibi analiz ettigimizde Batshuayi’nin oynamasina karar verdik. Elinden geleni yapti güzel de gol atti. Her oyuncum birbirine saygi gösterdigi için maç maç bakiyoruz" seklinde konustu.



"Son maça kadar iddiamizi sürdürmeyi istiyoruz"

Lider Galatasaray ile olan sampiyonluk yarisi için yorumda bulunan Ismail Kartal, "Yüzdesel olarak degil önümüzdeki 4 maçi kazanip son ana kadar sampiyonluk yarisinin içinde olmayi, son maça kadar iddiamizi sürdürmeyi istiyoruz. Inancimizi yitirmedik" dedi.

Kartal, müsabaka 1-0 iken kaleci Livakovic’in kritik kurtarisiyla ilgili gelen soruya ise, "Futbolda bunlar var, kirilma ani dogrudur. Takim bugün çok iyi reaksiyon verdi. Maç 1-1 de olsa maçi kazanacagimiza emindim" diye cevap verdi.

"Ümidimizi yitirmedigimizi ortaya koyduk"

Kartal, Sakatlanarak oyundan çikan Ismail Yüksek’in durumu için, "Ismail Yüksek’in sakatlanmasina çok üzüldük. Durumu henüz net degil. Yarin MR sonucu sonrasi ortaya çikacak" dedi.

Hafta içinde Fenerbahçe Baskani Ali Koç ile yaptiklari toplantiya da deginen Ismail Kartal, "Samandira’da Fenerbahçe ailesi olarak yemek yedik, toplanti yaptik. Takimimizin son ana kadar ümidimizi yitirmedigini ortaya koyduk" açiklamasinda bulundu.

"Galatasaray maçini kazanacagimiza inaniyorum"

RAMS Park’ta oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgili gelen soruya ise sari-lacivertlilerin teknik direktörü, "Bugün sürekli golü kovalayan, rakip ceza sahasinda olan bir Fenerbahçe vardi. Bugün 2-1 kazandik ama çok daha farkli da kazanabilirdik. Rakibimizin sahasinda oynayacagimiz maçta o günkü sartlar, o günkü konsantrasyon önemli olacak. Oyuncularima güveniyorum ve kazanacagimiza inaniyorum" seklinde cevap verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, hakem kararlari ve verilen kartlarla ilgili de, "Bize her maç çok kolay sari kartlar çikarildi. Bunun sikintisini yasadik. Sinirdaki oyuncularla sikintilar birikti. Son maçta hakemlerin daha kararli kartlar gösterildigini görebiliyoruz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA