Çagdas Atan Açiklamasi 'Avrupa'ya Gidebilmek Için Ipler Bizim Elimizde'

RAMS Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, Hatayspor galibiyeti sonrasi yaptigi açiklamada, çok iyi bir takima karsi kazandiklarini belirterek, "Su an 4. siraya yükselmis vaziyetteyiz. Bütün ipler bizim elimizde Avrupa’ya gidebilmek için, 4 tane final maçimiz kaldi. Kendi maçlarimizi kazanirsak, kayitsiz sartsiz Avrupa’ya gidebilecegiz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda Basaksehir, İçel Stadyumu’nda oynanan karsilasmada Hatayspor’u 2-1 maglup etti. Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, yaklasik 20 maçtir final maçlari oynadiklarini söyledi.

Bugünkü maçin da hem kendileri hem de Hatayspor için çok önemli oldugunu kaydeden Atan, "Çok zor olacagini biliyorduk. Çünkü Hatayspor için kirilma maçlarindan bir tanesi. Çok iyi bir takima karsi kazandigimizi söyleyebilirim. Oyunu son dakikaya kadar birakmadilar. Forse etmeye çalistilar. Uzun topla bizi ceza sahamiza ittirmeye çalistilar. Oyuncularimla gurur duyuyorum gerçekten. Su an 4. siraya yükselmis vaziyetteyiz. Bütün ipler bizim elimizde Avrupa’ya gidebilmek için, 4 tane final maçimiz kaldi. Kendi maçlarimizi kazanirsak, kayitsiz sartsiz Avrupa’ya gidebilecegiz. Bu bizim için büyük bir heyecan. Bunu geçen hafta da söyledim. Çünkü baslangiç noktasindan bugüne gelinen noktaya bakarsak eger, çok büyük mesafe kaydettik. Oyuncularima da söyledim, ben onlarla gurur duyuyorum ama onlarin kendileriyle gurur duymasi gerekiyor. Çünkü çok çok uzun ve zorlu yoldan bir dönüs yaptilar. Çok büyük irade koydular, pes etmediler, kirilmadilar. Bize inandilar, sadik kaldilar planlara ve ikna oldular" diye konustu.

Çok önemli bir maçi kazanmanin mutlulugunu yasadiklarini vurgulayan Atan, "Ama onun yaninda da Hatayspor’a ve Volkan Hocaya, bu iyi takima basarilar diliyorum. Bundan sonraki maçlarinda çok zorlu bir süreç, umarim istediklerini alirlar. Diger bütün düsme potasindaki takimlara da basarilar diliyorum. Çok zorlu maçlar, bizde 2-3 haftadir sürekli asagidaki takimlarla da oynuyoruz. Gerçekten oynamasi zor, rekabetçi maçlar oluyor. O yüzden bütün takimlara basarilar diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA