59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu'nun Çesme - Izmir Etabini Tobias Andersen Kazandi

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun 125.4 kilometrelik Çesme-Izmir etabini DSM-Firmenich PostNL Takimi’ndan Danimarkali Tobias Andersen, 2 saat 50 dakika 58 saniyelik dereceyle kazandi.

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen Tour of Türkiye’nin 7. etabina 25 takimdan, 175 bisikletçi katildi.

Etabin baslangici Çesme Kalesi’nden verildi.

Yarisin bu etabinda bisikletçiler; Çesme Kalesi’nden, sirasiyla Ilica, Sifne, Germiyan, Ildir’a ulasip oradan Urla-Barbaros köyüne, Urla, Nardilere ve Balçovadan geçerek, Mustafa Kemal Sahil Bulvari’ndan devam etti. Daha sonra Konak, Barakli Sahili, Anadolu Caddesi istikametinden Yali Caddesi’ne girerek Karsiyaka Iskelesi’nde yarisin bitisini gerçeklestirdi.

Q36.5 takimindan James Whelan ve Beykoz Belediyespor’dan Natnael Berhana, bitis çizgisine 98 kilometre kala hizini artirdi. Yarisin son virajinda yasanan kaza nedeniyle birçok sporcu düstü. Yarisi 2 saat 50 dakika 58 saniye sürede tamamlayan DSM-Firmenich PostNL takimindan Danimarkali bisikletçi Tobias Andersen günü galibiyetle noktaladi. Ikinciligi Tarteletto-Isorex takimindan Timothy Dupont, üçüncülügü ise Polti Kometa takimindan Manuel Penalver aldi.

Yarismacilara ödülleri verildi

Günü dereceyle bitiren yarismacilar arasindan birinci olan Andersen’e ödülü, Izmir Valisi Süleyman Elban takdim etti. Ikinci Timothy Dupont ise ödülünü önceki dönem Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’ndan, üçüncü Manuel Penalver da Izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri’dan aldi.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nda yarin 8. ve son etabi Istanbul’da yapilacak.

Kaynak: İHA