Turgutluspor - Batman Petrolspor Maçi Öncesi Güvenlik Toplantisi Yapildi

Turgutlu’da cumartesi günü oynanacak olan ve TFF 3. Lig 2. Grup’ta sampiyonun belirlenecegi maçta Manisa temsilcisi Turgutluspor, lider Batman Petrolspor’u konuk edecek. 57 puanla lider olan Batman Petrolspor, Turgutluspor müsabakasindan beraberlikle ayrilsa bile 2023-2024 sezonunu sampiyonlukla noktalamis olacak. Kirmizi-siyahlilarin son maçta Batman Petrolspor’u maglup etmesi durumunda ise grupta Elazigspor sampiyon olacak.

Bu önemli karsilasma öncesinde Turgutlu’da Ilçe Spor Güvenlik Kurulu toplantisi yapildi. Turgutlu Kaymakami Selami Kapankaya baskanliginda, Kaymakamlik Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Sercan Karaçali, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ölmez, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Ismail Eksür, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Bilgehan Hasyigit, Zabita Müdürü Hasan Kizil ve Turgutluspor Kulüp Baskani Gökhan Akin katildi.

Toplantida, 6222 Sayili Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde spor müsabakalarinda istenmeyen olaylarin önüne geçilmesi için alinmasi gereken tedbirler ve bu tedbirlerin uygulamalarinin saglanmasi, önlem ve yöntemlerin tespiti, spor müsabakalarinda meydana gelen olaylarin nedenleri, kaynaklari ve bu olaylara neden olan diger sorunlarin çözümü ile ilgili konular görüsüldü.

Kurulda alinan karar sonucunda yarin Turgutlu’da oynanacak olan Turgutluspor - TPAO Batman Petrolspor futbol müsabakasinin güvenlik sebebiyle misafir seyirci tribünün yüzde 5 (180 taraftar) seyirci kapasitesiyle oynanacagi dikkate alinarak, toplanti karara baglandi.

Kaymakam Selami Kapankaya, gerekli tedbirlerin alindigini bu ve sonraki müsabakalarin dostluk, kardeslik ve centilmenlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA