Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari Heyecanina 3 Ay Kaldi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari için geri sayim basladi. 17 Nisan’da Olimpia antik kentinde yakilan Olimpiyat Mesalesi, 11 günlük Yunanistan turunun ardindan Atina’dan Paris’e dogru yola çikarken, müsabakalara son 3 ay kala Türkiye’yi temsil edecek sporcularin heyecani da artiyor.



Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile baslattigi güç birligiyle Paris 2024 yolculugunda Team Türkiye’ye desteklerini sürdüren Is Bankasi, çocuklari ve gençleri olimpik degerlerle bulusturmayi ve daha fazla gencin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesine katki sunmayi hedefliyor. Dünyanin merakla bekledigi spor söleninin baslamasina 3 ay gibi kisa bir süre kalirken, olimpiyat kotasi için süren müsabakalarda simdiye kadar 59 sporcumuz, Paris 2024’te olmayi garantiledi. Sporcularimiz artistik cimnastik, aticilik, atletizm, bisiklet, boks, güres, halter, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme ve yelken olmak üzere 12 bransta ülkemizi temsil edecek.

26 Temmuz - 11 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari için heyecan dorukta. 17 Nisan’da Antik Olimpiyat oyunlarinin dogdugu yer olan Olimpia’da yakilan Olimpiyat Mesalesi, 1896’da ilk modern oyunlarin düzenlendigi Atina’daki Panathenaic stadyumunda bugün Paris Oyunlari organizatörlerine teslim edilerek yola çikiyor.

Haziran ayina kadar sürecek kota müsabakalarinda olimpiyata katilim gösterecek Team Türkiye’nin sporcu sayisinin artmasi beklenirken, Mayis 2022’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile güç birligine giden Is Bankasi, Paris 2024 yolunda Team Türkiye’ye destek çalismalarinda hiz kesmiyor. Daha fazla gencimizin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesi ve basarilarimizin artirilmasinin yaninda çocuklara spor aliskanligi kazandirilmasi, daha fazla gencin bu yola çikmasinin tesvik edilmesi hedefiyle Team Türkiye’nin olimpiyat yolculuguna eslik eden Is Bankasi, ayni zamanda farkli branslardan sporculara bireysel destek de sagliyor.

“Geri sayim baslarken ülke olarak sporcularimizin heyecanini paylasiyoruz”

Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Suat Sözen, Türkiye’nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari yolculuguna 3 ay gibi kisa bir süre kalmasinin olusturdugu heyecana vurgu yaparak söyle konustu: “Sporcularimizin büyük bir disiplin, özveri ve azimle uzun süredir hazirlandiklari Paris Olimpiyatlari için geri sayim basladi.

Basta sporcularimiz olmak üzere antrenörleri, branslarin federasyonlari ve aileleri çok yogun ve yorucu bir o kadar da heyecanli bir sürecin içindeler. Ülke olarak sporcularimizin heyecanini paylasiyoruz. Paris 2024 vizesi alan tüm sporcularimizi tebrik ediyor ve kota mücadelesi veren tüm sporcularimiza basarilar diliyorum. Biz ülkemizde birçok alanda oldugu gibi sporda da kesfedilmemis cevherler oldugunu biliyoruz. Gençlerimizin kendilerine uygun imkânlar saglandiginda her zaman bizleri gururlandiracak, gögsümüzü kabartacak basarilara imza atacagina inaniyoruz. Gençlerimizin sporun gücüyle gelecege saglam adimlarla ilerlemelerine destek olmaya ve dünya spor arenasinda ülkemizin genç yildizlarinin parlamasina katki saglamaya devam edecegiz.”

Is Bankasi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpiyat serüveni 100. yasinda

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nin Is Bankasi açisindan güzel bir hikâyesi oldugunu da vurgulayan Sözen, “1924, Cumhuriyet kurulduktan bir yil sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan Is Bankasi’nin kuruldugu tarih. Türkiye Cumhuriyeti de ilk kez 1924’te Paris’te olimpiyatlara katiliyor. 2024’te Is Bankasi 100. yilini kutlarken Olimpiyat Oyunlari yine Paris’te düzenleniyor. Ülkemizin olimpik yolculugunun 100. yilinda yeni basari hikâyelerinin yazilacagi inanciyla ayni gurur ve heyecani yasiyoruz” diye konustu.



Paris 2024 pek çok ilke imza atacak

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na 206 ülkeden 32 dalda 10 bin 500 sporcu katilacak. 306 madalya için sporcular rekabet edecek. Birçok alanda ilklerin yasanacagi Paris 2024’te çevre, toplumsal cinsiyet esitligi ve kapsayicilik basliklarina odaklanilacak.

Olimpiyat Köyü, düsük karbonlu çevre dostu binalar, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanimi ve sifir atik politikasinin uygulanmasiyla bir “sürdürülebilir kalkinma modeli” örnegi olacak. Sifir emisyonlu araçlardan olusan bir filo, yarisma boyunca köyde ulasimi saglayacak. Paris 2024’te ayrica kadin ve erkek sporcularin sayisi esitlenecek ve dev organizasyonda 5 bin 250 kadin sporcu ile 5 bin 250 erkek sporcu madalyalara ulasabilmek için ter dökecek. Tören için seyircilerin çogundan giris ücreti alinmayacak Paris 2024’te, maraton yarisi da ilk kez halkin katilimina açik olarak gerçeklestirilecek.

Kaynak: İHA