Motosikletine Dag Keçisi Boynuzu Takti, Trafikte Ilgi Odagi Oldu

Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun, motosikletine taktigi dag keçisi boynuzu ile ilgi odagi oldu.

Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun, Chopper tipi alçak binisli motosiklet aldi. Daha sonrasinda motosikletini çesitli eklemelerle modifiye etmeye baslayan Altun, bir avci kulübünde duvarda gördügü dag keçisine ait olan boynuzu motosikletine taktirdi. Trafikte ’boynuzlu motosikletli’ olarak anilmaya baslayan Altun, vatandaslarin kendisini motosiklet üzerinde gördügünde video ve fotograf çekerek ilgi gösterdigini, kendisinin de bu ilgiden mutlu oldugunu söyledi.



"Bu tarz Alman askerlerinin savas dönüsü dizayn ettikleri bir tarz"

Amerikan motosiklet kulüplerine tutkulu oldugunu belirten Altun, "Amerikan motosiklet kulübü hastasiyim. Kulüpteki motosikletlere yillar öncesinden hevesim vardi. Sonra ben de bu Chopper’i aldim. Motorum 350 cc ve çesitli aksesuar modifiyeleri ile kendime göre bir tarz olusturdum. Bu tarz aslinda yillar önce Alman askerlerinin motorlarini savastan döndükten sonra motorlarina dizayn ettikleri bir tarz. Arti olarak ben sadece dag keçisi boynuzunu ekledim" dedi.



"Boynuz dag keçisine ait"

Motosikletine monte ettigi dag keçisine ait olan boynuzu bir avci kulübünün duvarinda gördügünü anlatan motosiklet tutkunu Altun, "Bu boynuzu bir avci kulübünde duvarda gördüm, Boynuzu görür görmez motosikletimin önüne güzel olacagini düsünerek aldim, gerçekten de güzel oldu. Trafikte giderken isiklarda durdugum zaman vatandaslar video ve resim çekiyorlar. Ayri bir havasi, kendine has bir ilgisi oldu motosikletimin. Boynuzu takali 1 yil oldu, motosiklet de 3-4 yildir bende. Sinyalimi, farimi, sürüsümü engelleyen herhangi bir sorun yok, sadece motosikletime bir makyaj, bir süs yaptim. Trafige ve kurallara uymayan bir engelim yok, eger olsa boynuzu kendim takmam" seklinde konustu.

Chopper sahibi motosiklet tutkunlarinin, farkli tarzlarina ragmen trafikte gayet dikkatli motosiklet kullandiklarinin da altini çizen Altun, "Chopper sahibi insanlar trafikte en düzgün motosiklet kullanan, kurallara harfiyen uyan motosiklet sürücüleridir. Motosiklet özgürlüktür, motosikletin üzerinde kendimi uçuyor gibi hissediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Her gördügümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz"

Motosikleti sikça gördüklerini belirten esnaf Sehmus Tular ise, "Bu arkadas motosiklet hastasi. Degisik bir tarz yapmis, hosumuza da gidiyor. Her gördügümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz. Degisik bir motor, arkadas da biraz böyle seyleri seviyor sanirim. Bu da bizim hosumuza gidiyor. Söylenene göre yabani dag keçisinden alinan boynuzmus, orijinal bir sey oldugunu bana söyledi kendisi. Böyle seyleri seviyor demek ki, Allah kaza bela vermesin" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA