Metin Öztürk Açiklamasi 'Hedefimiz 105 Puan Ile Sampiyon Olmak'

Galatasaray Ikinci Baskani Metin Öztürk, Y. Adana Demirspor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Hedefimiz tüm takimlari yenerek 105 puan ile sampiyon olmak" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor’u 3-0 maglup etti. Maçin ardindan sari-kirmizili takimin ikinci baskani Metin Öztürk, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Galatasaray’in 15 maç üst üste kazanarak bir rekora imza ettigini belirten Öztürk, “Tabii ki rekorlar kiymetli ama bizim yolculugumuz belli, 24. sampiyonluk için gidiyoruz. Önümüzdeki yil Dursun Özbek Baskanimizin liderliginde tekrar sampiyon olup 5. yildizi takacagiz. Bu tabii bir hedef. Neticede 19 kiymetli rakibimiz ile oynuyoruz” seklinde konustu.



“12 puan daha var”

4 maçlari daha olduguna dikkat çeken Öztürk, "4 tane daha maçimiz var. Demek ki 12 puan daha var. Yani hiçbir sey garanti degil. Oynayacagimiz rakipler arasinda küme düsme hattinda olanlar var. Bizim gibi sampiyonluk yolumda yaristigimiz Fenerbahçe de var. Bir takimla oynadiginiz performans ve aldiginiz puanlar aslinda diger takimlari da ilgilendiriyor. O yüzden biz gücümüz yettigince sadece sampiyonluk yolunda degil tüm takimlari yenerek ligi planladigimiz gibi bitirmeyi hedefliyoruz” sözlerine yer verdi.

"Farki 7 puan olarak algilamak dogru degil"

Farki 7 puan olarak algilamanin dogru olmadigini ve Fenerbahçe’nin henüz maçini oynamadigini kaydeden Öztürk, “Farki 7 puan olarak algilamak dogru degil. Su an hala aramizda 4 puanlik bir fark var. Rakibimiz henüz oynamadi. Rakibimiz oynadiktan sonra ne olacagina bakacagiz. Ister 7 puan olsun, ister 4 puan olsun bizim hedefimiz 105 puan ile sampiyon olmak” ifadelerini kullandi.

“Hakem kardeslerimiz elinden geleni yapiyor, yeter ki kasit olmasin”

Metin Öztürk, ayrica çok fazla hakem konusmaya gerek olmadigini, ancak hakemlerin maçlari yönetirken niyetlerinin önemli oldugunu kaydetti.

Öztürk, “Artik bence çok fazla hakem konusmaya gerek yok. Yunanistan’da da görüyorsunuz yabanci hakemler var. Orada da Yunan takimlari bundan sikayetçi. Herkes elinden geleni yapiyor. Eminim ki hakem kardeslerimiz de elinden geleni yapiyor. Kasit olmasin, kötü kalp olmasin. Biz spordan da oynanan futboldan da çok memnunuz. Adana Demir ilk devre inanilmaz bir futbol oynadi. Maç iki tarafa da gitti geldi. Futbol bu, sonucun ne olacagi belli olmuyor” dedi.



"Bugün harika bir Mertens resitali izledik"

Dries Mertens’in önümüzdeki sezon devam edip etmeyecegine yönelik soruya da yanit veren Öztürk, daha sonra sunlari söyledi:

“Buna karar verecek olan hocamiz Okan Buruk ve Baskan Vekilimiz Erden Timur. Ancak bir izleyici olarak sunu söyleyeyim bugün harika bir Mertens resitali izledik. Inanilmaz. Insan olarak müthis. Ümit ediyorum ki bu performansini önümüzdeki sene bizimle devam ettirir. Ama devam ettirmese de kalbimiz her zaman onunla. Takimimiza sampiyonluk yolunda diger futbolcu kardeslerimiz gibi çok önemli katki sagliyor."

Kaynak: İHA