Kusadasi-Manisa Etabini Van Den Broek Kazandi

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nda Kusadasi-Manisa etabini DSM-Firmenich takiminda yarisan Hollandali sporcu Van den Broek kazandi. Etap sonunda dereceye giren sporcular Manisa Valisi Enver Ünlü ile beraber katilimci ve sporculara Manisa Mesir Macunu saçarak kutlama yapti.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu 6. Etabi, Aydin’in Kusadasi ilçesinden baslayarak 160 kilometrelik zorlu bir etabin ardindan Manisa Spil Dagi Milli Parkinda sona erdi. Saat 11.56’da Kusadasi Marina bölgesinden 153 sporcunun pedal basmasiyla baslayan etapta Bora Hansgrohe takimindan Danny van Poppel ile Novo Nordisk sporcusu Matyas Kopecky imza atmayinca yaris disi kaldi. Baslangiçtan hemen sonra iki Astana sporcusu kaçti. Önce 20, sonra 25 saniye arayi açtilar. 5 kilometre bile gidemeden peloton yakaladi. 21. kilometrede yine Astana’dan ayni sporcular Davide Ballerini ve Nicolas Vinokurov atak tesebbüsünde bulundu, peloton yine yakaladi. Etapta 25. kilometre geçildi ve sprint prim kapisina dogru bisikletçiler gelmeye basladi.

Kraliçe etabini DSM-Firmenich takimindan Frank van Den Broek 4 saat 09 dakika 59 saniye ile kazanirken, Genel Ferdi Klasmanda birincilige yükselip Turkuaz Mayo’yu da kapti. Manisa Valisi Enver Ünlü, Broek’e hediyesini ve madalyasini takdim etti.

Genel klasman liderine verilen Spor Toto sponsorlugundaki Turkuaz Mayo’yu DSM-Firmenich takimindan Frank van den Broek elde etti. Belçikali sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu giydirdi.

Puan klasmani liderine verilen Mosso sponsorlugundaki Yesil Mayo’yu Polti Kometa takimindan Giovanni Lonardi elde etti. Sporcuya mayosunu Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk giydirdi.

Daglarin Krali klasmani liderine verilen Turkish Airlines Kirmizi Mayo’yu Bike Aid takimindan Vinzent Dorn kazandi. Sporcuya mayosunu Manisa Il Jandarma Alay Komutani Tuggeneral Zafer Tombul takdim etti.

Türkiye Güzellikleri klasmani liderine verilen goturkiye.com sponsorlugundaki Beyaz Mayoyu Bike Aid takimindan Vinzent Dorn elde etti. Sporcuya mayosunu Manisa Kaymakami Fatih Genel giydirdi.

Hediye ve madalya takdimlerinin ardindan dereceye giren sporcular Manisa protokolüyle beraber geleneksel yöntemlerle hazirlanan ve her yil Manisa Sultan Camii kubbe ve minarelerinden saçilan Manisa Mesir Macunlarini sporculara ve katilimcilara saçti.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nda yarin yedinci gün etabi olarak 125.4 kilometrelik Izmir (Çesme) - Izmir etabi kosulacak.

Kaynak: İHA