Hikmet Karaman Açiklamasi 'Alkislanacak Bir Mücadele Ortaya Koyduk'

Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 3-0 maglup olduklari Galatasaray maçi sonrasi yaptigi açiklamada, “Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. Gole kadar oyun anlaminda, pozisyon anlaminda alkislanacak bir mücadele ortaya koyduk” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda Y. Adana Demirspor, evinde karsilastigi Galatasaray’a 3-0 maglup oldu. Maç sonu basin toplantisinda konusan Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Ilk 45 dakikada çok önemli pozisyonlar olusturduk. Kaleci Muslera’yi tebrik etmek gerek. Ikinci yari 1-0 ve 2-0 oldu. Futbolcularim iyi mücadele etti. Gole kadar oyun anlaminda, pozisyon anlaminda alkisi hak eden bir performans ortaya koyduk. Maçin son bölümlerinde Galatasaray üstünlügü ele aldi. Taraftarlarimiza da tesekkür ediyorum. Maç öncesi çok güzel bir atmosfer vardi. Galatasaray’a bundan sonra basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

"Ilk 45 dakikada planlarimizin hepsi tuttu"

Adana Demirspor’un zorluklar yasadigini aktaran Karaman, “Bu takim 12 haftalik bir takim. Adana Demirspor takimi 12 haftadir birbirini tanimaya çalisan oyuncu gruplariyla maça çikiyor. Geçtigimiz sezonlarin takimi ortada yok. Ilk 45 dakikada planlarimizin hepsi tuttu. Yedigimiz gollerden sonra moraller bozuldu. Galatasaray gibi bir takima karsi oynuyorsun ve ilk devre yakaladigin net pozisyonlar var. Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. 2-0’dan sonra gördünüz ne kadar rahatladi. Yusuf Sari ve Emre Akbaba çok önemli oyuncular ama yoklardi. Biz elimizdeki oyuncularla planlamayi en iyi sekilde yaptik. Müthis bir maç izlendi. Futbol bir oyun, alkislayacaksin. Bu oyunculara da sahip çikacaksin. Zaman zaman kulüpler ekonomik ve sevk, idare anlaminda zorluklar yasayabilir. Biz de bunu su anda kontrol ediyoruz. Semih Güler’in sakatlanmasi da bizi etkiledi. Alkislanacak bir mücadele ortaya koyduk” diye konustu.

Kaynak: İHA